My first badpak…

Lieve allemaal,

Jawel, ook de DIY Diva stapt over op genderneutrale teksten. Kan iemand mij uitleggen waarom zo moeilijk wordt gedaan over mensen die zich anders dan de grote massa voelen?

Ik vond “my first Sony” altijd zo’n briljante reclamezin. Ik gebruik ‘m hier voor mijn eigengemaakte eerste badpak! Nu ik een beetje ervaring heb met het zelf lingerie maken, durfde ik hieraan te beginnen…

Fotoshoot

De foto’s zijn genomen in het zwembadje op het park. Jongste zwemt heel graag, dus dat staat altijd op onze vakantiehuis-wensenlijst: er moet een bad zijn. Overdekt, want we leven wel in Nederland, met Nederlands weer. Ik had geluk, want er was een moment dat we alleen in het bad waren, én dat ik mijn camera had meegenomen! (Lang leve de afstandsbediening daarvan).

badpak KnipMode juli 2011 diydivaWant ik ben Doutzen niet… Ik zou niet durven hoor, in een vol zwembad gaan poseren. Ik hou van deze foto, want het straalt er vanaf dat we het naar ons zin hebben!

Favoriet

Al eerder schreef ik over “the making of” mijn badpak, uit de KnipMode van juli 2011. Mijn badpak beviel goed. Ik heb de eveneens meegenomen Marlies Dekkers bikini (mijn favo, met blauw zwart bladmotief) niet eens uit de koffer gehaald! Nou, dat zegt wat. Uiteraard is dit eerste badpak niet perfect. Het is iets te groot.

Les 1: een badpak hoort strak te zitten als je ‘m past als je droog bent…

Hoewel de print echt aardig is, vind ik mijn badpak echter ook hartverscheurend saai. Ik denk dat ik er nog een beetje mee ga spelen. Om de lengte iets in te korten, zal ik het bovenstukje en de bovenste zijnaad daarvan loshalen, om daar een centimetertje of 2 weg te halen. Van het rokje wil ik nog een reepje snijden, om bijvoorbeeld 2 of zelfs 3 (achter) gekruiste bandjes toe te voegen. Want dat veranderde ik aan het patroon, geknoopte bandjes in mijn nek vind ik niet lekker. badpak KnipMode juli 2011 diydiva

Het rokje. Tsja. Hoe zal ik mijzelf omschrijven… Zeppelin met rokje? Ik zie heel duidelijk hoe dit echt niets toevoegd. Terwijl ik bij mijn Marlies bikini’s altijd koos voor een Marktplaatsje met bijbehorend rokje. Die stonden wel leuk… (Denk ik. Eigenlijk nooit teruggezien op foto’s 😉 ).

Wens

Het liefst wil ik wat ik voor jongste bij de Primark haalde (ja, ik weet het, foute winkel) : een geweldige zwarte bloemenbikini, met hoog broekje, maar vooral met een leuke kimono in dezelfde print maar van een chiffon achtige stofsoort. Zo’n lang kimonojasje is ook praktischer over zwemkleding. Bij een rokje moet je nog op zoek naar een bijpassend shirt.

Dus (pas wanneer mijn overige stoffenvoorraad opgenaaid is, hahaha #schaterlach) kijk ik bij stoffenzaken naar een lycraprint, die liefst ook in een andere stofsoort verkrijgbaar is. Het moet wel een opvallende print zijn, want anders wordt dat saai badpak nummer 2. Dan ga ik waarschijnlijk nieuwe badkleding maken…

Tenslotte wil ik mijn kennis en ervaringen met jullie delen. Binnenkort verzamel ik alles in een “badkleding tutorial”, zodat jullie minder fouten hoeven maken dan ik…

Love, de DIY Diva.

4 Replies to “My first badpak…”

Hoi, wat vind jij hiervan?