houtje touwtje jas giraffenprint diydiva

Meet the DIY Diva

Meet the DIY Diva

Welkom op hét gezelligste Nederlandse DIY blog, met een voorliefde voor fashion en knutselen rondom de seizoenen. Van jongs af aan ben ik al bezig met knutselen en handwerken en sinds maart 2013 blog ik. Ik heb een voorkeur voor vrolijk en vintage. Dit jaar ga ik verder met de renovatie van mijn poppenhuis en het 3D printen van meubeltjes.

Deze Diva zonder sterallures stopt met fast fashion en naait haar eigen garderobe wel! Als je begint met verantwoorde kleding te dragen, dan is het logisch dat je ook op andere vlakken zoekt naar “het goede leven”.

Ik ben Martine, historica en werkzaam bij een archiefinstelling. De DIY Diva is mijn alter-ego. ‘Diva’ moet je niet al te serieus nemen, dat doe ik zelf ook niet 😉 Uiteraard vertelt een Diva nooit haar leeftijd, maar ik ben inmiddels mama van twee grote meiden… Wij wonen in Zuid-Holland.

Mijn DIY Diva blog op een eigen domein ontstond in december 2014. Praktisch alle blogfoto’s zijn zelfgemaakt (een onderontwikkelde hobby van mij…). In enkele gevallen niet, maar dan vermeld ik dat ook. Ik schrijf om mijn enthousiasme over ontdekte technieken en mogelijkheden te delen met anderen.

Natuurlijk ben ik ook trots op mijn (soms ietwat excentrieke) maaksels, die ik graag aan de wereld show. Het aantal volgers van de DIY Diva neemt gestaag toe, met name mijn YouTube knutseltutorials zijn populair.

Madurodam kerstoutfit diydiva

Volg mij hier iedere maandag, wanneer ik vol optimisme creatief aan de slag ga.

about

De
DIY Diva

botenbroek tststoffen panorama mesdag

Welkom op hét gezelligste Nederlandse DIY blog, met een voorliefde voor fashion. Deze Diva zonder sterallures houdt van naaien, haken, breien, kralen rijgen, kortom: alles voor een unieke outfit! Iedere maandag vind je hier een nieuw snufje creatieve lifestyle, flink wat optimisme en tutorials.

Blij in Blijdorp…

Deze houtje-touwtje jas maakte ik zelf van giraffenprint stof. In mijn enthousiasme ging ik nog even door en maakte ik ook schattige jassen voor mijn oudste dochter en de baby!

Ik heb mijn jas zeker zoʻn 10 jaar gedragen, tot hij echt niet meer kon volgens de meiden…

houtje touwtje jas giraffenprint diydiva

Shop mijn favorieten

Als je via deze link verder shopt, verdien ik een paar extra centen om mijn site te onderhouden. Jou kost het niets extra!

De DIY Diva heeft een eigen Youtube kanaal met bijna 9.000 volgers. Neem er eens een kijkje.

YouTube kanaal

Waar schrijf je over?

Op mijn blog vind je veel fashion DIYʻs, over zelf kleding naaien of het opleuken daarvan. Maar ook ‘bijzaken’, zoals sieraden en tassen krijgen aandacht. Daarbij zullen in de toekomst ook ‘hoofdzaken’ (hoedjes, haarspelden etc.) komen, om een complete DIY outfit te maken. Er is aandacht voor allerlei technieken, denk aan kralen rijgen, haken, (rond)breien, naaien en borduren, maar de DIY Diva schuwt ook het zwaardere werk zoals kantklossen niet.

Ik ben op zoek naar het goede leven, een fijn leven dat in balans is! Ik wil een mooie capsule garderobe samenstellen, vol (zelfgemaakte) slow fashion. Mijn lijf krijgt meer aandacht door te sporten, bewust te rusten en verantwoord te eten. Ik wil minder tijd vermorsen aan social media. Qua wonen krijgt het minimalisme meer aandacht. Dit alles onder het motto Carpe Diem!

Mijn trouwblog begon ik ná mijn eigen bruiloft en heeft een speciaal plekje in mijn hart en op mijn site…

Verder heb ik thema DIY’s op mijn blog, meestal seizoensgebonden. Denk hierbij aan kerstkaarten, moederdagaardigheidjes en decoraties om je huis gezellig te maken.

   

Wie zijn je lezers?

Mijn doelgroep is breed: iedereen die graag thuis leuke dingen voor zichzelf maakt, ongeacht de leeftijd.

Dit optimistische DIY lifestyle blog is voornamelijk bedoeld als inspiratie voor anderen, die clever genoeg zijn om leuke dingen met een aantal aanwijzingen al zelf na te maken. Verwacht daarnaast geen ellenlange verhalen over mijn man, kinders of huisdieren. Dit blog is tamelijk no-nonsense, net als ikzelf… Mis vanaf nu geen enkele post meer en volg de DIY Diva via Bloglovin of Facebook!

Voor een leuke samenwerking die interessant is voor mijn lezers ben ik altijd te vinden!