barbie slip maken diydiva
Barbie,  Pfaff

Barbie onderbroeken

Klinkt vast heel stom, maar bij Valentijnsdag (let op: deze donderdag!) denk ik aan ondergoed. Nu is mijn eigen lingeriela goed gevuld, maar ik had een huisgenote die wel wat extra slipjes kon gebruiken…

Nieuwe slips

zelf barbie ondergoed maken diydiva

Altijd goed, gewoon omdat het leuk is. Online kwam ik bij toeval het patroon tegen. Het was bij Advanced Embroidery en kostte 5.60 Amerikaanse Dollar, dus minder dan 5 Euro. Omdat ik toch nog wat geld op mijn Paypal account had staan, besloot ik mijzelf een lol te doen. Vervolgens heb ik mijn borduurmachine weer van stal gehaald.

Je maakt het patroon met een eigen lapje, waarna het “kanten” borduursel het op maat maakt. Als zuinige Hollandse besloot ik gelijk 4 slips op een vel uitwasbare versteviging te plaatsen met het borduurprogramma. Bij de onderste (witte) slips heb ik het originele patroon met enkele percentages vergroot. Want mijn Barbie lijkt op mij 😉

Eindresultaat

Mijn barbie Buigbaar heeft nu eindelijk een keurige slip voor onder haar jurk.

barbie onderbroek diydiva Dit is de achterkant:

barbie slip achterkant diydiva

Best lastig, satijn is immers niet rekbaar en Barbie heeft haar probleemzones. Zo’n slanke taille en zulke brede heupen… Dan krijg je nooit een mooi aansluitende slip. Trouwens, ook met tricot lukte het mij niet echt.

Maar in ieder geval past het mooi onder de bruidsjurk die ik al eerder maakte.

Knippie 2001 barbie bruidsjurk patroon diydiva

Meer leuks

Eigenlijk ontbreekt er nu nog een leuke bralette… Op een regenachtige dag ga ik daar nog eens voor zitten. Het wordt wel een gepriegel, vrees ik.

Weet je, het is grappig, maar ik heb gelijk zin om toch weer voor mijzelf te gaan naaien op groter formaat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.