borduursteken pfaff creative 1.5 diydiva
Barbie,  Pfaff

Zelfgemaakte bruidsjurk voor Barbie

Ken je dat, van die patronen die zo leuk zijn, dat je het blad speciaal op die bladzijde omvouwt, maar ze dan toch jaren ongemaakt laat liggen? De DIY Diva liet je al eerder kennismaken met de barbie familie uit haar jeugd. Vandaag voegt zij een zelfgemaakte barbie bruidsjurk toe aan de ruime collectie…

Knippie 2001 barbie bruidsjurk patroon diydiva

Jurk

Mijn moeder had van vitrage al eens een bruidsjurk voor mijn barbies gemaakt. Maar ik wilde graag een ‘echte’ jurk hebben, dus besloot ik aan de slag te gaan. Ik heb er enige weken over gedaan. De laatste loodjes van de jurk vormden tegelijkertijd een mooie afleiding voordat mijn leven echt op z’n kop stond. Gelukkig heb ik inmiddels weer betere vooruitzichten!!!

Patroon

Het patroon voor deze barbie bruidsjurk komt uit de Knippie, de Knipmode speciaal voor kinderen. Ik ben nogal bewaarderig, dit was het lentenummer van 2001… Al die tijd had ik het bewaard, ook omdat je niet zo snel een goed naaipatroon vindt voor barbie en zeker niet voor een bruidsjurkje.

Het is een klassieke bruidsjurk, met bijbehorend tasje en een grote strik achterop. Op de foto’s draagt Buigbaar ook something old: de vitrage sluier van moeders.

Satijn

Het jurkje is gemaakt van wit satijn. Dat was nog een restlapje van de stof voor mijn eigen trouwjurk! Ik heb het lijfje eerst geborduurd met een bloemensteek (nr. 114) van de Pfaff Creative 1.5. Natuurlijk heb ik in mijn eigenwijsheid het patroon iets veranderd. Onderaan heb ik geen kant opgestikt, maar een satijnen biasbandje aangezet. Op de foto zie je het bandje dat nog niet met de hand is dichtgenaaid. Ook daarop heb ik een bloemensteek geborduurd.

borduursteken pfaff creative 1.5 diydiva

Eerst was ik van plan geweest ook pareltjes op de jurk te borduren, maar dat heb ik toch niet gedaan. De pareltjes die ik had waren veel te groot en stonden niet in verhouding tot de jurk. Bovendien werd het in z’n eenvoud toch wel heel erg mooi, vond ik.

Voor wie?

Eigenlijk is het de vraag voor wie ik de bruidsjurk heb gemaakt. Ja, voor Buigbaar mijn barbie natuurlijk, maar ik bedoel meer: voor mijzelf of voor de jongste om nog mee te spelen. In ieder geval wilde ik een stevig exemplaar, vandaar de brede schouderbanden en het klitteband. Maar voorlopig zit barbie lekker te pronken in de boekenkast in onze woonkamer en kijk ik er steeds weer met veel tevredenheid naar.

barbie zelfgemaakte trouwjurk diydiva

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je lekker iets kinderlijks maakt voor jezelf?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.