bloggen laptop diydiva
bloggen

Blog je verder als je wereld instort ?

Ooit nagedacht wat jij doet, als plotseling alles anders wordt in je leven? Heftig anders, bijvoorbeeld door een echtscheiding, ziekte of de dood van iemand die je lief is. Blijf je doorbloggen of stop je? Voor de DIY Diva was het toch gauw helder: the show must go on.

bloggen laptop diydiva

Zomer

Deze zomer werd er eentje die ik nooit zal vergeten. Niet alleen vanwege de reorganisatie op mijn werk, maar ook door een foute (Goddank!) heftige diagnose. Dat hakt erin, maar gelukkig gaat het nu weer goed met mij.

Het zette mij wel aan het denken. Soms is het toch ook wel nuttig om tot stilstaan te worden gebracht. Ik besloot om mijn blogfrequentie te veranderen. Elke werkdag bloggen is geweldig leuk, ook voor je Google ranking, maar vergt wel veel tijd. Nu ik tijd heb gehad om stil te staan, erken ik dat vijf keer per week toch wel botste met thuis. In ieder geval met het huishouden… Ik ga het rustiger aan doen.

Ik blog voortaan drie keer per week, namelijk op maandag, woensdag en vrijdag. Woensdag wordt een kort bericht, voornamelijk een foto van werk-in-uitvoering. Op (marriage) maandag en (fashion) vrijdag komt er een ‘echt’ blog. Die aanduidingen staan tussen haakjes, want ik hou als Diva natuurlijk lekker de vrijheid om mijn eigen ding te doen. Misschien ga ik ook wat eerdere berichten uit vorige jaren aanpassen en dan opnieuw publiceren.

Verder heb ik inmiddels zo’n groot archief, dat je daarin altijd terecht kunt als er die dag geen nieuw blog online staat. Dit bericht blijft staan tot vrijdag, dan gaat de nieuwe toestand in.

Persoonlijk

Dit is een aangepaste versie van een eerder blog. Mijn rotzomer van 2015 hoeft niet gedetailleerd tot in de eeuwigheid voor iedereen op internet zichtbaar te blijven. Normaal schrijf ik ook niet zo persoonlijk. In de eerste plaats past dat niet echt bij mijn onderwerp, het creatief zijn. Maar zelf hou ik er niet zo van alles open en bloot op internet te gooien.

Ik was trouwens niet de enige die 2015 ervoer als een rotjaar. Ik lees graag Cosy by Cindy en schrok toen ik dit las. Moolu, die ik volg, had het ook moeilijk. De ontboezemingen van de Duitse Barbara over haar heftige depressies verbaasden mij ook. Ik vond haar altijd zo ontzettend energiek bloggen…

En jij?

Wat zou jij doen, bij heftige gebeurtenissen? Doorbloggen of toch stoppen? En als je doorblogt, ben je dan open en eerlijk over wat er aan de hand is?

Bewaren

Bewaren

8 reacties

 • Lien

  Oh jeetje, wat een schrik moet dat zijn geweest. Ik las je bericht en werd er gewoon naar van! Maar gelukkig kwam daar ineens die positieve wending! Wat geweldig dat ze er dankzij het onderzoek op tijd bij waren! Wel nog een operatie dus, maar hopelijk geen nabehandeling?! Heel veel sterkte de komende tijd! Liefs!

 • Webkim

  Wat en enorm heftige, maar gelukkig tijdige uitslag!
  Je moet er toch niet aan denken dat je misschien een keertje had overgeslagen ofzo…
  Ik snap maar al te goed dat dit alles even in een heel ander perspectief zet.
  Heel veel sterkte en succes met de operatie en het herstel.
  -x-!

 • Saskia

  Wat zul je geschrokken zijn en wat staat je wereld dan opeens op zijn kop.
  Dan merk je dat andere dingen belangrijker zijn en dat het bloggen, hoe leuk het ook is om te doen, niet bovenaan die lijst staat.

  Ik blog vooral over wat ik maak en als ik dan niets zou kunnen of willen maken dan zal het bloggen ook even stil liggen denk ik. Aan de andere kant vind ik het schrijven van berichten ook leuk en ontspannend om te doen dus misschien zou ik dan vanuit een andere invalshoek gaan bloggen.
  Dus eigenlijk kan ik duidelijk ja of nee zeggen op jouw vraag.

  Heel veel sterkte de komende tijd……………….enne…………koop die jurk bij de V & D. Op dit soort momenten mag je je zelf verwennen. Is toch simpeler te realiseren dan die tocht naar Santiago de Compostella. Die komt later wel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.