bloggen laptop diydiva
bloggen

Twee jaar bloggen!

Schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Maar zoals altijd: zo’n ontwikkeling zie je pas naderhand, wanneer je terugkijkt. Zo schreef ik als kind al op de basisschool stukjes voor de muurkrant in de klas. Ik herinner mij nog enkele onderwerpen. (Ik heb een heel raar geheugen, de meest nutteloze informatie blijft hangen…). Met tussenpozen ben ik altijd blijven schrijven. Maar waarom ging ik bloggen, inmiddels al twee jaar lang?

bloggen laptop diydiva

Schrijven

Na de schoolkrant volgde een dagboek en eenmaal volwassen vond ik de scenes altijd zo leuk, waarin Carry van de tv serie ´Sex-and-the-city´ op haar laptopje haar columns schrijft en zichzelf vragen stelt. Dat intrigeerde mij. Als ik haar zag schrijven, had ik altijd zo´n vaag gevoel van: dat wil ik ook! Maar ja, bloggen was toen nog een Amerikaanse bezigheid en heel ver weg van mijn bed.

Later had ik een (lange…) periode in mijn leven, waarin schrijven onder een zware druk plaatsvond. Wetenschappelijk verantwoorde teksten schrijven is toch anders dan heerlijk luchtig blogproza. Schrijven werd een last, maar ik buffelde door. Ik bijt mij ergens in vast en laat niet los, wat dat betreft ben ik net een pitbull. Mijn proefschrift moest ooit af. Het is gelukt en nu ben ik nog elke dag trots op mijn boek dat in de kast staat!

Bloggen

Tenslotte kwam mijn eigen blog. De gedachten om hiermee te beginnen vonden bodem terwijl ik 17 kilometers van en naar mijn werk fietste. Bloggen was al lang populair, maar ik had mijzelf nooit als blogger gezien. En nu, nadat de proefschrift plicht vervuld was, had ik pas ruimte voor creativiteit! Dat is eigenlijk jarenlang onderdrukt geweest, omdat mijn boek mij opslokte. Het moest er nu uit!

Eerst was ik voornamelijk druk bezig met kaarten maken, scrapbooken, papier, karton en daarover schrijven. Ook mijn blognaam wisselde nog: van Mysteria’s kaarten naar Mar10=Creatief en uiteindelijk vond ik mijzelf terug als de DIY Diva. Een diva zonder al te veel sterallures trouwens 😉 maar wel met een eigen domeinnaam! Dit is een blog dat mijn voorkeuren toont: van kaarten maken tot kantklossen en alles wat daartussen zit, voornamelijk met een mode-tic.

Vandaag schrijf ik dus al twee jaar! Als je terugkijkt naar mijn eerste blogbericht, dan zie dat er meer tekst is bijgekomen. Eerst was het een plaatje met een kort praatje, tegenwoordig wil ik meer kwijt in mijn blogberichten.

koninklijke vlaggen kaart diydivaOp zich is het leuk om af en toe eens om te kijken. Mijn foto’s maakte ik gewoon op de vloer, nog met een hele simpele camera. Inmiddels heb ik een eigen ‘fotostudio’ (haha) en een spiegelreflexcamera!

Toekomst

Het leuke van bloggen is dat je alles-in-een bent: redacteur, fotograaf, tekenaar, maar ook vormgever en programmeur! Ik denk dat die combinatie het ‘m doet, voor mij. Als kind leerde ik al programmeren in BASIC en nu rommel ik met HTML (dat moet je vrij letterlijk nemen;-) en WordPress thema’s. Alleen schrijven zou ik toch te saai vinden.

bontjasje diydiva
Fashion

Hoewel ik in mijn plannen voor 2015 schreef, dat ik mijn niche had gevonden en dit jaar niet meer hoefde te ‘zoeken’, zit ik daar toch een beetje naast. Mijn layout wil ik anders en beter… Als die onrust weg is, kan ik mij nog meer op de inhoud gaan richten. Bijvoorbeeld meer outfitposts maken, die heeeeel veel tijd kosten op mijn manier.

De blogwereld verandert ook. Het lijkt wel of veel meiden gaan bloggen, om zo snel mogelijk allerlei gratis producten te krijgen. Nou, daar is het mij nooit om te doen geweest. Ik denk ook dat je lezers hier snel doorheen prikken. Want bloggen is een heel drukke baan, terwijl je zelf waarschijnlijk nog een andere job of opleiding daarnaast hebt. Dan moet je toch echt wel met hart en ziel schrijven, want anders zit je volgens mij ook heel snel zonder inspiratie. Natuurlijk is het leuk om af en toe gesponsord te worden, dat heb ik zelf inmiddels ook weleens ervaren. Maar ik zie het als de krenten in de (al lekkere!) pap…

Waarom zijn jullie ooit gaan bloggen?

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.