goodiebag diydiva
bloggen

Blogtips: affiliate reclame op je blog

Mijn blog is mijn hobby. Maar ik probeer wel de kosten die ik maak, zoals aankopen voor DIYberichten, maar ook mijn toekomstige domeinnaam, op z’n minst terug te verdienen. Er zijn verschillende manieren om reclame te plaatsen op je blog. Het kan vrij algemeen, via Google Adsense, maar ook met meer gerichte advertenties, ‘affiliate marketing’.

goodiebag diydivaAfgelopen vrijdag was ik op het Bloggersevent XL van Daisycon in Almere. Ik was er vrij ‘blanco’, maar tevens nieuwsgierig naartoe gegaan. Eens horen of affiliate adverteren iets voor mijn blog is. Het was een interessante middag, waarbij ik veel heb bijgeleerd over bloggen. Daisycon vertegenwoordigt zo’n 1600 bedrijven, waarvan je als blogger een product uit de webwinkel op jouw site kunt plaatsen. Als een bloglezer van jou dan via die link het product koopt, krijg jij een bepaald percentage uitbetaald. Dat is dus affiliate.

Ik zei het al eerder: als je de kans krijgt, ga naar blogevents. Het is leuk en leerzaam, je ontmoet andere bloggers en tenslotte is er de goodiebag!!! In dit geval waren er zelfs 3 tassen… Op de bovenste foto zag je alle goodies. Daaronder letterlijk ook een aantal van papier: namelijk kortingsbonnen of tegoeden van diverse firma’s.

Hier zie je de goodies, waarbij de handen van de DIY Diva jeuken om mee aan de slag te gaan. Ik heb zo’n vermoeden dat ze de komende weken in veranderde vorm zullen terugkomen in een blogbericht… (Naschrift: precies, kijk maar eens naar mijn laarzen of deze shapewear.)

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.