camera band zelf maken diydiva
bloggen

Blogtips – nieuwe camera band maken

Als DIY-blogger is het een must, maar ook voor andere bloggers is het een leuk idee: de saaie camera band omtoveren in een uniek exemplaar. In deze DIY doe ik het je voor!

camera band zelf maken diydiva

Reclamezuil

Toen ik mijn spiegelreflexcamera kocht in december vorig jaar, zat daar een Canon cameraband bij. Ik gebruik die band altijd, want ik ben als de dood dat ik een paar honderd euro kapot laat vallen op de grond… Maar zo ben ik tegelijkertijd dus een lopende reclamezuil voor Canon. Daar had ik geen zin in.

Bovendien heb ik binnenkort een bloggersbijeenkomst rondom de introductie van een borduurmachine. Bij zo’n gelegenheid ‘moet’ je natuurlijk een zelfgemaakte cameraband te dragen. Dus ik ging aan de slag.

Benodigdheden

  • sierband, hooguit 1 meter lang
  • naaimachine (Het kan wel met de hand, maar dat is een rotklus. Het is erg lastig met een naald door de dikke band te steken.)

camera band maken diydiva

Meten is weten

Begin met meten: hoe lang en breed is je camera band? De mijne was 60 cm lang en 4 cm breed. Ga nu naar de markt of koop online sierband. Meestal wordt dit per meter verkocht, dus dan hou je een restje over voor een andere DIY. Wat dacht je van een mooie basis voor een Ibiza armband?

Vastspelden gaat lastig met zo’n dikke band. Je kunt dus het beste het beginnetje even met de hand vasthouden en daarna gewoon stikken zonder spelden. Het is niet nodig eerst de aanhechting los te tornen en het sierband eronder te stoppen. Vouw bij de aanhechtingen 1 cm om en stik dat dubbel.

Let op!

Bij het vaststikken bedek je natuurlijk het gedeelte met de letters, in mijn geval dus Canon. Het plastic/rubber gedeelte is bedoeld voor een ‘zachter’ gevoel in je nek, dus daarop ga je niet het sierband naaien!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.