agenda diydiva
bloggen

Blogtips: planning en plaatsingstijd

ikkeOmdat mijn dagen gevuld zijn (over het algemeen met leuke dingen), plan ik mijn blogs altijd in. Want kan iemand mij vertellen, hoe ik anders mijn blog kan publiceren op mijn drie werkdagen? ’s Avonds knutsel ik wat of plof ik liever op de bank, dan dat ik nog een goedgeschreven tekst met dito foto’s schrijf… Dan zwijg ik nog maar over het feit dat je foto’s het best bij daglicht maakt, hetgeen in de winter dus helemaal lastig wordt.Daarom zou ik het elke blogger aanraden: plan vooruit. Niet te ver natuurlijk, je moet wel actueel blijven. Maar in het weekend enkele posts klaarzetten, is gewoon handig. Ook voor als je een paar dagen ziek of heel druk bent.
Of blog heel specifiek op 1 dag per week. Wat dat betreft is Maandagdaandag natuurlijk een briljante vondst, qua taal en tijdsplanning… Ook gewoon om te lezen en bekijken trouwens, want de familie Rot en hun bezigheden zijn amusant.

agenda diydivaMet het inplannen liep ik tegen een ander punt op: hoe laat publiceer ik? In ieder geval ’s ochtends, meestal rond half 9, maar ik wisselde zoveel mogelijk in minuten. Gezien mijn doelgroep dacht ik dat dan de kinderen naar (de basis)school zijn, waarna het even tijd is voor een bakkie en een blog… Maar onlangs hoorde ik op een bloggersevent een goede tip: publiceer juist voor half 9, dan kunnen mensen die nog niet aan het werk zijn het onderweg in de trein lezen! Dat was voor mij een eyeopener.

Dus daarom: vanaf heden mag je mijn blogs vanaf 7 uur ’s ochtends verwachten!

Ik ben wel benieuwd hoe jullie bloggen… Plan je alles in, of wil je juist per dag schrijven, of schrijf je expres niet dagelijks, maar alleen als je tijd en zin hebt?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.