bloggen

Blogtips: volg de seizoenen

Ik hou van de seizoenen. Hoewel het natuurlijk aanlokkelijk klinkt, zou ik op een tropisch eiland met 365 dagen zon toch iets missen… Het liefst geniet ik van de extremen: een bloedhete zomer en een winter met sneeuw en ijs. Lente en herfst zijn ook leuk hoor, maar niet echt mijn cup of tea.

Met de template die ik nu gebruik voor mijn blog, is het heel makkelijk om achtergronden te wisselen. Als je op internet op ‘wallpaper’ zoekt, dan zie je een walhalla aan mooie achtergrondplaatjes voor je blog. Momenteel hou ik het simpel, met een doorzichtige mintkleurige ‘chevron’ achtergrond. Ik had ook deze gedownload voor de kerst, maar dat werd toch wel heel ‘habbi-babbi’ druk. Bij chevrons moet je trouwens oppassen dat het patroon in tegel (tile) vorm netjes op elkaar aanpast en niet verspringt…

chevrons kerstmis achtergrond diydivaBovendien heb ik een blauwe header, die niet mooi past bij deze knallende kerstkleuren. Ik ben ontzettend blij met mijn bewegende sneeuwvlokheader! Dit ontwerp zag ik voorbij komen op het blog van Isabel Cristina, dat ik al een tijdje volg. Dat blog is ook een aanrader trouwens! Onderaan haar tutorial hoe je zo’n .gif met sneeuwvlokken maakt, bood ze aan om ook voor anderen er eentje aan te passen. Zodoende heb ik deze fijne header van haar gekregen. Lief he?

Omdat ik net ben overgestapt van blogspot naar wordpress, ben ik nog mijn blog aan het aanpassen. Ik heb nog niet alles op een rijtje;-) De komende maanden ga ik achtergronden en headers verzamelen, aangepast aan de seizoenen/thema’s en feesten.

Veranderen jullie ook vaak van layout, of vind je het juist belangrijk voor de herkenbaarheid (en het gemak…) om je blog altijd hetzelfde te houden?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.