stempel fototoestel diydiva
bloggen

Blogtips: welke camera kies ik?

stempel fototoestel diydivaEigenlijk is niet de camera het belangrijkste. Het gaat erom dat je een leuke invalshoek kiest om een foto te nemen. Waar ‘m dat nou precies in zit, tsja. Apart zijn, dat vindt de DIY Diva het belangrijkste.
Neem bijvoorbeeld de outfitfoto’s van blogs, die lijken vaak zo enorm op elkaar. Opvallen dus, maar ook belangrijk is dat je de camera die je hebt goed kent. Welke mogelijkheden heb je, bijvoorbeeld om in te zoomen, hetgeen vooral bij een DIY post handig is. Als je geen handleiding meer hebt van je fototoestel, google dan eens om te zien of ‘ie online staat.

Volhouden

Tenslotte: hou vol. Na twee weken bloggen een spiegelreflex camera kopen is geen goed idee. Misschien heb je het schrijven een week later wel gezien en stop je ermee. Zelf ben ik anderhalf jaar geleden begonnen met bovenstaande Olympus, die je kreeg bij een krantenabonnement. Mijn eerste blogfoto’s waren slecht, qua setting en belichting. Hele ladingen heb ik met flitslicht gemaakt, hetgeen zo’n beetje de doodzonde is onder bloggers. De mantra is immers: daglicht, daglicht, daglicht. Tsja, dat was lastig in najaar en winter, aangezien ik destijds meestal ’s avonds actief was…

Leren van anderen

Het was heel leerzaam om foto’s van ‘grote’ bloggers te bekijken. Het vaak inzoomen op details door hen vond ik prachtig. Met mijn cameraatje ging dat wat moeizaam, totdat ik eens ging kijken naar de superzoom modus. Maar mooie scherpe detailfoto’s maken, met een prachtig vage achtergrond… nee, dat lukte mij nooit.
Gelukkig voer onlangs de zilvervloot binnen, bij mij in de vorm van een eindejaarsbonus op het werk. Vorig jaar had ik er niets van gekocht voor mijzelf, alleen maar gespaard. Vervolgens hoorde ik van een 90 Euro cashbackactie van Canon. En ik blogde al zo lang, dat ik wist dat dit echt iets was waarmee ik zou doorgaan. Kortom: ik was verkocht…
fotocamera EOS D700 diydiva

Canon EOS D700

Ik had diverse blogs langsgesurfd en velen waren enthousiast over hun EOS D700. De DIY Diva gaat niet over een nacht ijs, dus heb ik ook reviews van diverse fotokenners en winkels bekeken. Voor mij waren namelijk de filmkwaliteiten belangrijk, want ik maak veel DIY filmpjes op YouTube. Kijk maar eens naar mijn trailer. Deze EOS heeft een uitklapscherm dat kan draaien, zo zie je jezelf bij het filmen. Dat lijkt mij heel handig. Verder zijn de meesten enthousiast over de prijs-kwaliteit verhouding van deze camera.

Yes!

En ik? Na enkele weken proberen ben ik verrukt van de mogelijkheden zonder flits toch heel natuurlijke foto’s te kunnen maken. Ook al wordt het donker. Je toestel kun je zo instellen dat foto’s een tikkie helderder worden, dan de werkelijkheid. De optie om uit de hand (dus zonder statief) ’s avonds te fotograferen, waarbij het toestel 4x klikt en daaruit een goede foto samenstelt is geweldig. Ook de CA optie, om creatief bezig te zijn en de achtergrond extra wazig te maken, gebruik ik veel.

Bij de aanschaf van de camera kreeg ik een kortingsbon, waarmee ik voor 25 Euro bij de fotovakschool een hele dag cursus kon volgen, speciaal voor mijn Canon type! Dus daar ga ik binnenkort naartoe. Ik zie er naar uit om nog veel te leren!

De band van het toestel zal ik nog wel gaan opleuken, daar ben je tenslotte een DIY Diva voor…

En jullie, welke camera gebruiken jullie en zijn jullie daar tevreden over?

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.