hema blogacademy
bloggen

Bloggersevents

Gisteren was de Hema Blog Academy middag in het hoofdkwartier in Amsterdam. Bij toeval had ik de uitnodiging een paar weken geleden gezien en mij aangemeld. Gewoon om eens te kijken wat het was, nieuwsgierigheid dus. En natuurlijk omdat de Hema een van mijn favoriete winkels is. Nou dacht ik eigenlijk dat iedereen die wilde mocht komen. Maar dat was niet zo. Op basis van mij onbekende criteria (at random?) was ik één van de 1.000 uitverkorenen, terwijl er wel 2.500 aanmeldingen waren binnengekomen…

hema blogacademyIk kan je maar een tip geven, als je hoort van een bloggerevent: ga!

Leren

Ten eerste viel er veel te leren van de sprekers. Tuurlijk, als je al een tijdje blogt zijn er ook de open deuren, maar ik hoorde een voor mij “gouden tip”. Dat betrof vooral de niche waarin ik verder wil gaan bloggen, mijn uniekheid dus. Ik hou het nog een beetje geheim, maar binnenkort ga ik daarmee verder aan de slag, dus kom later nog eens kijken hier.

hema blogacademy

Goodiebag

Ten tweede word je in de watten gelegd. De Hema had ontvangst met tompouce (what else…), zorgde ook tussendoor voor wat lekkers te eten en drinken. Maar het leukste: mijn allereerste goodiebag! Nou ja, ik reken de tasjes niet mee die ik ooit meekreeg na een kinderfeestje;-) In de tas zat wat informatie, een schattig blog-noteblok (voor op mijn nachtkastje), kauwgom maar vooral: een Hema kadokaart van 5 Euro! Voor je eerste aankoop, waar je over kunt gaan bloggen op het Hemablog.

hema blogacademy

Collega bloggers

Heel belangrijk: je ontmoet andere bloggers! Op de pont naar de NDSM-straat maakte ik een leuk praatje met een vrouw met dezelfde achtergrond als ik, namelijk ook historica. Zij had bovendien gestudeerd in mijn geboortestad. Verder heb ik een kaartje gehad van het meisje dat naast mij in de zaal zat: eveneens een craft-diy blogster. Daar baalde ik wel van, dat ik zelf nog geen DIY Diva visitekaartjes had. Tip: neem die overal mee naartoe, vooral dit soort events…

Ook niet onbelangrijk: je hoort als eerste de nieuwtjes. Ik weet lekker al wat een Hema pushpop is…

Uitje

Tenslotte: het is een leuk uitje. Een beetje lachen om slijmerige inleidingen van sommige vragenstelsters, met bewondering luisteren naar vlot sprekende CEO’s (in de archiefwereld waar ik werk heb ik al té veel slechte sprekers gehoord…), maar ook een samenzijn met mensen die hetzelfde leuk vinden als jij, namelijk bloggen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.