blogger fotostudio diydiva
bloggen

Fotostudio maken: tips voor bloggers

De foto’s van afgelopen maandag, van mijn bijdrage aan de snailmailwedstrijd van Pipoos, zijn gemaakt in mijn nieuwe mobiele fotostudio, haha. Zo’n mini fotostudio is reuze handig voor bloggers! Ik laat zien hoe jij er zelf ééntje kunt maken.

blogger fotostudio diydivaHoe simpel wil je het hebben: neem een stevige kartonnen doos van de supermarkt. Snij 3 zijkanten eraf. Bevestig grijs fotokarton (of een andere neutrale kleur) met een klein boogje met plakband onder en boven. Maak geen scherpe vouw in het karton, want dan zie je een horizonlijn op je foto’s. Met een boogje dan loopt het mooi door en gaat alle aandacht uit naar je kaart of knutsel. Voor de lol heb ik dessinplakband gebruikt om het grijze karton aan de doos te bevestigen.

Van dit grijze karton heb ik nog een vel, dat ik plat op tafel kan leggen om zo ook foto’s te maken. Eerst werkte ik met een zwarte lap jersey, maar dat was toch niet zo’n succes. Het zwart was te donker in contrast met mijn knutsels. Bovendien ging het kreuken en kwamen er al snel pluisjes op.

Fotograferen doe je bij voorkeur bij daglicht. Zo heb je geen “scherp” flitslicht nodig. Als het kan, is buiten fotograferen het handigst. Ga dan niet in de volle zon staan, maar zoek een schaduwplek op met genoeg licht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.