Hoi, ik ben Martine en ik ben een Christmaholic…

Een kerstborrel begin september, in korte broek op een zonnig dakterras, is dat raar? Nee hoor! Afgelopen zondag was ik bij de officiële start van Christmaholic. Ik word één van de gastbloggers op deze website voor kerstliefhebbers. Ik ontmoette gezellige mensen en deed dé ontdekking van de eeuw op fotogebied. Of eigenlijk zelfs twee ontdekkingen…

Christmaholic

Ik ontdekte Christmaholic een paar jaar geleden en mijn eerste gedachte was: “Waarom heb ik dat zelf niet bedacht?” Bovendien vond ik het idee briljant om heel intensief te bloggen vanaf de herfst, om dan op 26 december weer te stoppen voor maanden.  Zelf hou ik ontzettend van kerstmis en alles daar omheen. Zelfs nu, terwijl ik dit typ in spijkerbroek en t-shirt met korte mouwen, kan ik al genieten bij het idee dat het weer december gaat worden over een aantal maanden.

Ik volg de website al lang, dus toen Saskia nieuwe gastbloggers vroeg voor Christmaholic, trok ik de stoute schoenen aan.

Strijp-S

De bijeenkomst, helemaal in kerstsfeer, was in Strijp-S. Dat is de hipster wijk van Eindhoven. In de voormalige panden van Philips zijn appartementen, maar ook werkplaatsen ontwikkeld. Je loopt door lange gangen met kantoortjes vol creativiteit en aan het einde een grote kamer met dakterras. Deze kan door de huurders gebruikt worden voor vergaderingen en activiteiten waarbij meer ruimte nodig is. Het was er geweldig versierd, met kerstbomen, een skihut als bar en als klapstuk een echte arreslee!

Ontdekking 1

Saskia, de bedenkster, begon met een inleiding over Christmaholic vol cijfers en nieuwe kerst trends. Natuurlijk had zij de dresscode (“kerstig”) gevolgd.start christmaholic diydivaNa de brainstorm voor nieuwe blogberichten en een pauze op het heerlijke dakterras kregen we een flatlay workshop van Remke Vet. Flatlays zijn heel trendy op Instagram, van die gezellige foto’s van bovenaf genomen. Mijn probleem (ok, my first world problem…) is dat het mij tot nu toe maar niet lukte om mooie flatlays te maken. Ik gebruikte een ondergrond, legde een knutsel met wat andere producten bij elkaar, maar de foto had hét gewoon niet. Kijk maar naar dit voorbeeld…

Dissfordazzle vakantie dagboek diydiva

Na een toelichting over deze tak van fotografie mochten we aan de slag. Er waren heel veel props om te gebruiken, net als ondergrondjes van zeil. Ik kwam helemaal in de flow, ken je dat? Ik bedoel niet het tijdschrift, maar dat heerlijke creatieve gevoel, als je ongestoord bezig kunt zijn en alles lijkt te lukken!

Een aantal tips hielpen mij enorm, en die deel ik met jullie! Het beste en leukste is natuurlijk om zelf een workshop te volgen… Maar een raam op het noorden is het meest geschikt als lichtbron, en je kunt foamboard gebruiken als reflector. Kies altijd een oneven aantal, als je objecten neerlegt. Je kunt de voorwerpen ook in een vorm leggen, zoals een rondje, hartje of … kerstboom 😉 Je handen mee fotograferen maakt het tot een persoonlijk plaatje.kerstmis creatief diydiva

Fototip 2

Toen ik met Remke overlegde over het gebruik van teksten of letters in flatlays, wees zij mij op Canva. Wat mij betreft is dat de app van de eeuw! In Canva zie je heel veel gratis voorbeelden (en trouwens ook betaalde), die je snel kunt “namaken” met jouw foto’s. Eigenlijk is het een soort invuloefening. Je verandert de achtergrond/foto, je zet jouw titel en ondertitel in het plaatje waar nu een standaardtekst met een bepaald lettertype staat en klaar is Mar10!

Instagram

Beide tips gaven mij zoveel inspiratie, dat ik nou eindelijk mijn Instagram account eens goed ga aanpakken. Want al een jaar hik ik tegen de 1.000 volgers aan. Steeds ben ik er bijna, en dan wordt het weer minder. Dat ligt grotendeels aan mijzelf, want mijn blog krijgt meer aandacht dan Insta… Ik post niet elke dag. (Hallo, ik werk ook nog.) Ik ben al helemaal niet het type om meerdere foto’s per dag te plaatsen. Dat zou ik zelf van anderen als spam ervaren, dus doe ik dit niet.

Tot nu toe is mijn Insta vooral een verslag van wat ik doe of maak. Maar misschien ga ik het breder trekken, in mooie plaatjes met creatieve onderdelen erin. Ik ga sowieso in de kersttijd de vele flatlays gebruiken die ik maakte bij de workshop. Zo kan ik ook makkelijker elke dag posten.kerstplanner blog

Instagram is de toekomst, bloggen is dood. Zeggen ze. Maar toch denk ik dat het goed is om hét medium in opkomst te volgen. En verder doe ik vooral lekker wat ik leuk vind als DIY Diva. Want dat is mijn basis. Dit is mijn wereldje, waarin ik het voor het zeggen heb!

Goodiebag

Na afloop in de trein terug opende ik de goodiebag. Als kind was ik al gek op verrassingszakjes die je kreeg na een verjaardagspartijtje. Voor de volwassenen is er nu de goodiebag 😉 Heerlijk, helemaal kerst! Jullie zullen nog diverse spullen daaruit terugzien, zoals mooi papier, maar ook een bijzondere houten kerstdecoratie.

Over de gevulde plastic kerstbal moet ik Saskia nog eens mailen. Zit er nou aarde in, passend bij de nieuwste “natuurlijke” kersttrend, of is het toch kruidenthee? Quite a difference, zullen we maar zeggen…

En, nu het seizoen aan het wisselen gaat, denken jullie soms aan kerstmis? Kenden jullie Christmaholic eigenlijk al?

Love, de DIY Diva.

2 Replies to “Hoi, ik ben Martine en ik ben een Christmaholic…”

  1. Wat een leuk idee. Zelf vind ik kerstmis ook fantastisch. Heerlijk al die versiering (al kan ik ook genieten van Sinterklaas en maak krijgt iedereen minstens één zelfgemaakt cadeautje van mij). Vorig jaar zat ik in augustus al te werken aan een items voor rondom de kerst. Compleet met patroontjes en beschrijvingen voor een wekelijks item in oktober. Zo leuk om te doen. Veel succes.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)