Marilyn and me naaiblog diydiva zelfgemaakte rok naaien
bloggen,  persoonlijk

Ik ben Doutzen niet!

Een post over oudere dames en blogfoto’s…

outfit zelfgemaakt jasje diydiva naaien

Eigenlijk heb ik maar weinig foto’s van mijzelf, behalve pasfoto’s. De oorzaak daarvan is ten eerste dat ik graag fotografeer en mijn wederhelft niet. Nu de jongste als ze de kans krijgt een fototoestel van mij “pikt” en de oudste dochter graag met haar mobiel alles kiekt, heb ik weer wat foto’s waar ik ook op sta.

Ogen dicht

Nou is dat geen onverdeeld genoegen… Ik sta namelijk 9 van de 10 keer op foto’s met mijn ogen dicht. Dat hoeven niet eens foto’s met flits te zijn. Heel raar, maar ik roep dus altijd “Ik hou niet op foto’s”. Onlangs kocht ik een afstandsbediening voor mijn Canon. Voorheen zette ik ‘m op 10 seconden zelfontspanner, waarna er 10 foto’s achter elkaar werden genomen. Heeft ook wel iets humoristisch, om steeds te hollen naar de plek waar je poseert 😉 Met mijn afstandsbediening verstopt in mijn hand kan ik nu wel tig foto’s maken, met meer kans op een kiekje met mijn ogen open…

In de shiny blogwereld heb je als iets rijpere Diva dus een achterstand. Je concurreert met prachtige jonge en slanke meisjes, die niet eens beseffen hoe mooi ze zijn. Want slank, tsja, twee zwangerschappen maken je leven wel, maar je lijf niet mooier…

Op veel naaiblogs die ik lees, zijn de foto’s van leeftijdsgenoten echt beroerd. Sorry dames, het is zo. Van die met een telefoon gemaakte slecht belichte foto’s voor een spiegel, met rommelige kamers als achtergrond. Heel vaak zijn deze foto’s ook zonder hoofd.

Winny van de Scruffy Badgertime dame pakt het anders aan. Die poseert wel met aardige achtergronden in en om haar huis, maar dat zijn van die hysterische foto’s. Altijd met een gekke bek op de foto… tsja, je bent André van Duyn niet, denk ik dan.

En ik ben Doutzen niet, dat besef ik heel goed. Er zijn bij mij minstens 30 foto’s nodig, voordat er één acceptabele tot leuke bijzit…En een mooie fotogenieke achtergrond heb ik ook niet in mijn omgeving. Zo tobde ik enige tijd door met mijn outfitfoto’s, tot ik inspiratie kreeg door het blog van CharleneChic!

Weer tekenen

Charlene gebruikte getekende achtergronden en plaatste daarin haar outfit-voor-kantoor-foto’s. (Helaas is haar blog het laatste jaar van richting veranderd en heeft ze die foto´s verwijderd.) Een combinatie die heel goed paste bij mijn voorliefde voor (zwart-wit) tekeningen en mijn zelfgemaakte outfits!

Engels drop shirt raglan zelfgemaakt diydiva
Rampzalig raglanshirt

Zodoende kwam ik op mijn outfit achtergronden!

Hoe denken jullie over het poseren voor blogfoto’s ???

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.