Rene Froger Verborgen Verleden Diydiva
bloggen

Jaaroverzicht 2016

Wanneer iedereen rood draagt, dan loop ik bij voorkeur in knalblauw. Als eind december elk blog met een jaaroverzicht komt, met de bereikte doelen en de meest gelezen berichten, dan plaats ik dat dus liever op een ander moment. Nu dus! De DIY Diva presenteert hier haar persoonlijke toppers!

Topper

Mijn absolute persoonlijke topper is de blogpost over mijn eerste paar zelfgebreide sokken. Al jaren riep ik dat ik geen brei-ster was, maar nu ben ik de trotse eigenaresse van een eigen paar!

zelf sokken breien diydivaIk draag in de winter altijd de zelfgebreide sokken van oma. Maar omdat deze na een aantal jaren flink gesleten zijn, besefte ik dat het tijd werd om zelf de breipennen ter hand te nemen. Gelukkig kon mijn moeder mij de fijne kneepjes leren. Een grote hulp daarbij was het schriftje dat zijn vol pende met aantekeningen toen zij het sokken breien van haar moeder (en mijn oma) leerde! 2016 was voor mij echt een brei-jaar, waarin ik heel vaak de pennen ter hand nam en veel geleerd heb. Grappig hoe zo’n oude vaardigheid opeens een nieuwe creatieve vlam wordt.

 

Beverse kant diydiva kantklossenEen andere vlam doofde: ik stopte met mijn kantklosles. Zo’n jaar of vijf ben ik met veel plezier naar cursus gegaan, maar de laatste tijd had ik geen zin en tijd om te oefenen. Er was ook zoveel andere leuks (breien!). Dan kom je dus echt niet verder. Dat de les ’s avonds na een lange werkdag was, hielp ook niet veel. Ik mis het regelmatig samenzijn met de andere crea-bea’s, maar voel tegelijkertijd de opluchting om niet meer te MOETEN oefenen. Ik heb nu een bescheiden basiskennis, dus ik kan als ik wil zelf aan de slag met klossen. Ooit wil ik nog weleens extreem klossen, met dikke wol (sjaal) of met ijzerdraad (een sieraad?)…

 

Capsule garderobe

Mijn blauwe sokken gaven dus al veel voldoening, maar nog blijer ben ik met mijn opgeruimde kledingkast. Begin dit jaar kwam Marie Kondo in mijn leven (nou ja, ik las haar boek) en begon ik met het “ontspullen” van ons huis. Ik begon met mijn kledingvoorraad.

Dit zijn de “voor” en “na” foto’s. De “voor” foto is slechts een fractie van mijn oude kledingvoorraad. De zomerspullen stonden nog in dozen op zolder… De “na” foto toont mijn gehele garderobe (al zitten de basics rechts achter de kastdeur)! Ik ben er zo blij mee. Ik sta niet meer aarzelend voor mijn kast: “Wat zal ik aantrekken?” Mijn capsule garderobe is nog niet perfect combineerbaar, maar wel gevuld met allemaal favoriete kledingstukken!

Mijn kledingopruiming was echt het begin van opgeruimd leven dit jaar! Daarna was het tijd om te kijken wat er nog in mijn bescheiden garderobe ontbrak, oftewel: sewing with a plan! Voortaan ging ik gewapend met een lijstje naar de stoffenmarkt, uitsluitend om ontbrekende kledingstukken te maken, waarvan ik al een patroon had en een idee in welke kleur ik ze wilde gaan maken.

 

Outfit

Om in de juiste termen te blijven: mijn outfitpost met René Froger was de topper van het jaar. Hoewel ik van tevoren opzag tegen het uitzenden van de opnames op tv, omdat deze anderhalf jaar geleden waren geweest (in mijn mindere periode), viel het 100% mee. Ik heb veel complimenten gekregen over mijn duidelijke toelichting van zijn stamboom. De maandag erna werd ik zelfs genoemd in de Volkskrant recensie. Mooi toch?

Rene Froger Verborgen Verleden Diydiva

SAMENWERKINGEN

Ik kijk met een tevreden blik terug op de diverse samenwerkingen in 2015. Dit jaar leerde ik naaldvilten. In samenwerking met skillseeker.nl deed ik een leuke workshop in Amsterdam bij Made by me. Ook voor het handletteren werd het een eerste keer. Verder vond ik een precies passend telefoonhoesje voor bij mijn “overdosis Chanel” pakje. Bij een opgeruimd leven hoort ook een opgeruimd fotoalbum. Ik was wat achterop geraakt met onze gezinsalbums, maar nu ben ik bij tot en met 2012… Met de Pfaff Creative 1.5 borduurde en naaide ik lekker verder dit jaar. Wat een heerlijke machine! Ik gebruik ‘m nu voor mijn zorgenkindje: de Zeeland quilt.

De laatste commerciële samenwerking van dit jaar volgt eind november… Stay tuned!

Verder ga ik ook op een andere manier samenwerken: rond kerstmis hou ik mijn eerste bloghop! Met het Glitteress blog schenk ik aandacht aan de échte kerst! Als jij het ook  leuk vindt om mee te doen: mail me!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.