burda blazer diydiva
bloggen,  persoonlijk

Veranderen en variatie als blogger…

Wat voor blogger ben ik nou, ik vroeg mij al eerder af bij welke groep bloggers ik nou eigenlijk paste.
Maar dit gaat eigenlijk verder. Hoewel ik over het algemeen zeer trouw ben (ruim 20 jaar met dezelfde vent, al 15 jaar hetzelfde werk en 10 jaar in dit huis) fladder ik als een vlinder door crealand…

van fles naar etui diydiva

Papier

Dit blog begon ooit als kaartenmaakblog. Waarom? Geen flauw idee. Ik had opeens het idee dat ik kaarten wilde gaan maken en daarover bloggen. Prachtig. In die tijd was ik net gaan fietsen naar mijn werk, hetgeen mij 2x per dag een uurtje ruimte gaf om creatieve kaarten te verzinnen. Ik deed het een jaartje, met zelfs 6 blogs per week. Zo! Achteraf denk ik weleens, hoe heb ik dat ooit gedaan?

card-in-a-box diydiva

Aan het einde van zo’n periode heb je dan heeeeeeel veel kaarten, genoeg om tot het einde der tijden te versturen. Bovendien had ik eigenlijk voornamelijk condoleance kaarten nodig, wat nou ook niet het gezelligste is om te maken.

Battenberg lace bracelet Celtic diydiva

Dus keek ik wat meer om mij heen. Op dat moment haakte ik ook graag, dus ging mijn blog meer richting “algemeen creatief“, al deed ik nog wel veel met papier en karton. Maar nu kon ik zowel mijn kantkloswerkstukken laten zien, als de gebreide kerstballen. Kortom: stof genoeg om over te schrijven. Al begon ik dat een beetje letterlijk te nemen…

Naaimachine

Toch kwam er weer een draai in mijn creatieve leven. Het werd steeds meer een blog waarin de naaimachine een prominente plaats innam. Ik wilde het niet, het gebeurde gewoon, buiten mij om 😉 Een kledingblog, of beter: outfit blog.

burda blazer diydiva

Breien

In december 2015 kreeg ik opeens de geest, de “brei geest” wel te verstaan. Normaal brei ik altijd één kerstbal per jaar, nu vloog er nog één van de pennen. En ik ging door… Van mijn moeder leerde ik om zelf sokken te breien. Een wereld vol verschillende soorten breiwol ging voor mij open. Maar natuurlijk begon ik met “knit your stash”!

zelf sokken breien diydiva

Quilten

Daar bleef het niet bij. Naast breien kwam er nog iets nieuws in mijn leven. Het sloop erin, met mijn eerste quilt van babykleertjes. Dit voorjaar vond ik mijzelf ineens terug in het leescafé van onze bieb. Bladerend in het tijdschrift Quilt en dromend van een nog mooiere, katoenen quilt voor onze woonkamer van de stof die ik in Zeeland had gekregen…

Zeeuwse stof quilt diydiva

En verder?

Grote vraag is natuurlijk: “Waar eindigt dit?” Wat wordt de volgende richting van mijn blog, en dus van mijn creatieve leven? Er komt namelijk altijd wel weer iets nieuws.

Onlangs ben ik gestopt met kantklosles. Mijn droom was om ooit een klederdrachtmuts te maken van de Hoeksche Waard, compleet met een rand van zelfgeklost kant. Maar ik merkte dat het heilige vuur verdween. Ik was al zo’n 5 jaar bezig met les en had steeds minder zin in oefenen. Breien en quilten vond ik leuker om op te pakken. De kloswerkjes werden steeds moeilijker en voor mij moeizamer. Natuurlijk ook omdat ik niet genoeg oefende. Aan het begin van het nieuwe seizoen ben ik de les gaan opzeggen. De dag ervoor was ik gestopt met het kerkenwerk, mijn termijn was verstreken en ik wilde geen verlenging.

Dus nu heb ik opeens allemaal vrije avonden. Genoeg ruimte dus voor een nieuwe cursus, al zou ik echt niet weten wat ik wil leren. (Nou ja, wel. Iets met leer. Mooie tassen, of zelfs schoenen maken…) Maar voorlopig ga ik die vrije avonden goed besteden. Lekker een uurtje achter de naaimachine of computer om te bloggen, of een wandelingetje ???

Ik ben benieuwd wat de toekomst mij (creatief) brengt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.