paarse Didi outfit
bloggen

Bij welke bloggers hoor ik nou thuis?

Soms voel ik mij een vreemde eend in de bijt… Dat geldt in ieder geval wel voor het bloggen. Hoewel ik mijn ‘niche’ als zelfmaakblog met fashion tic heb gevonden (daar doet iedereen altijd zo hyper over), voel ik mij toch een beetje een eenling in bloggersland.

 

Leeftijd

paarse Didi outfit

Dat gevoel begint eigenlijk al met mijn leeftijd. Bloggen is echt iets voor jonge meisjes. Hordes tiener en twintiger dametjes vullen Bloglovin met hun verhalen. De DIY Diva houdt haar leeftijd natuurlijk geheim, dat past bij een echte diva… Maar een jong meisje, nee.

Het is wel grappig, Noraly King van moreplease.nl heeft een onderzoek gedaan naar dertig plus bloggers, moet je maar eens kijken. We zijn met meer dan je denkt.

Trouwens, als internet had bestaan in mijn jeugd, dan was ik een early adepter blogster geweest. Absoluut. Ik maakte toen ook al zelf mijn kleding, dus… Eigenlijk is dat één van de weinige dingen waar ik spijt van heb, dat ik wat dat betreft te vroeg geboren ben. Tamelijk onzinnig natuurlijk, want daar kon ik weinig aan doen, haha.

Aparte naai typjes

Dan is er een categorie die ik liefdevol “aparte meisjes met naaiblog” zal noemen. Iets minder aardig zou je kunnen zeggen: excentriekelingen. Meestal komen ze uit de Engelstalige landen.

Lucky Lucille

Ook Gertie valt in deze categorie. Het gaat trouwens om meisjes van diverse leeftijden 😉 Ik wordt altijd vrolijk van Winnie, die van die gekke bekken trekt op haar outfit foto’s…

Winnie uit Bath, Engeland.

Op zich een groep waarin ik mij wel thuisvoel, bijvoorbeeld met mijn echte Heidi-in-Oostenrijk rok, waarover ik nog eens een outfit post zal doen. Aan de andere kant: ik heb geen tatoos of gek gekleurd haar, hetgeen standaardkenmerken zijn van deze naaimeisjes.

 

Bovendien: ik ben geen meisje meer, maar een mama…

Mamablog?

Hoor ik dan bij de mamabloggers ? Nee, alsjeblieft niet!

Nou, bij de zelf naaiende mamabloggers dan? Nope! Hoewel ik er enkele volg, voel ik mij niet thuis tussen de meestal Vlaamse moekes die voornamelijk voor hun kinderen naaien en spreken over “selfish sewing”, als ze iets voor hunzelf maken. Brrrr… die term alleen al. Die maakt mij gewoon verdrietig. Hoezo egoïstisch?

Natuurlijk, ik heb ook de meest schattige babyjurkjes genaaid. Die waren relatief snel klaar, geweldig om te doen en ik heb heel veel lof daarvoor ontvangen. “Oh, heb je dat zelf genaaid? Wat knap!” Maar ook toen naaide ik voor mijzelf.

Bovendien: er komt een moment in het moederleven… dat ze je spullen niet meer aan willen. Geloof mij, dat ligt niet aan jou, of je vaardigheden met naald en draad. Zo hoort het te gaan. Ze ontwikkelen een eigen mening. Maar wat doe je dan met je blog, als je enige bron van inspiratie geen zelfgemaakte kleertjes meer wil?

Geen hokje

Nee, eigenlijk is er voor mij geen groep te vinden in blogland. Of toch: de blogs van de lingerie zelfmaaksters lees ik graag en meestal schelen ze niet zoveel met mij in leeftijd, met uitzondering van Madalynne dan. Maar ja, alleen lingerie maken is voor mij veels te weinig interessant.

Misschien moet ik toch nog eens verder zoeken of er mensen zijn die op meerdere terreinen creatief zijn…

Voor suggesties van soortgenoten hou ik mij aanbevolen! Spammen maar die blogs!!!

3 reacties

  • Maris Maria Renne

    Haha, en in welk hokje hoor ik dan? Ik ben ook een 30+er en schrijf over meer dan alleen DIY-en. Maar ik ga ook schuimbekken als ik het labeltje Mamablogger krijg… Ik ga dat onderzoek van Noraly even lezen, thanks voor de tip!

  • Noraly

    Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die zichzelf 100% in een (bloggers)hokje voelen passen, dus ik snap wel wat je zegt. Overigens vind ik je Engelse voorbeelddames erg gezellig! Ga ik eens bij kijken. En wat leuk dat je het 30plus bloggersonderzoek noemt, bedankt!

  • lunatiek

    Selfish sewing… dat vind ik ook zo raar… alsof je je schuldig moet voelen wanneer je voor jezelf naait in plaats van voor de kinderen.. Ik naai voor mezelf, en voor mijn zoontje en een neefje… maar dat mag mooi in balans zijn, en allesbehalve het gevoel dat ik egoïstisch ben wanneer ik voor mezelf naai, integendeel, dan haal ik toch het meest uit die hobby 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.