Klaprozen, kussens en koude rillingen

We zijn op vakantie, dus de komende twee weken zie je hier korte blogs. Een plaatje met een praatje… Ondanks de hitte leverde een bezoek aan de Holterberg in Salland, Overijssel koude rillingen op.

Make-up tasje naaien voor de vakantie

Eigenlijk is het volgende tasje multifunctioneel. Je kunt het helemaal customizen naar wens. Dit tasje was bedoeld voor kleine make-up spulletjes, maar je kunt er ook een pennenetui van maken, of, zoals ik deed, een etui om mijn kantklosjes startklaar in op te bergen. Het is handig mee te nemen, want voor een rolletje is altijd wel plek in tas of koffer!

Folklore borduren

Vandaag reist de DIY Diva door de tijd. We gaan van het nabije verleden, namelijk vorig voorjaar toen ik naar het Leidse Textielfestival ging, terug naar het verre verleden van dit tasje om in het heden te eindigen met eenzelfde borduursel. Handwerken De laatste tijd ben ik druk bezig geweest met een borduurmachine, maar dit is het échte werk, handwerk. Letterlijk. Want alles, ieder steekje, is met de hand geborduurd! Ik zie verschillende steken. Die gele  (en gekruiste rood/witte) is de kettingsteek, een persoonlijk jeugdtraumaatje van de DIY Diva. Want

Wat is dat nou weer?

Dat is waarschijnlijk je eerste reactie bij het zien van deze foto… Want dit is een stukje historie, dat in de meeste keukens niet meer te vinden is, maar wel bij mijn schoonouders! Het is een ouderwets rekje voor verschillende keukendoeken (handdoek, bordendoek, theedoek en glazendoek), met een sierlijke doek ervoor die ze aan het oog onttrekt. In eerste instantie was ik niet helemaal tevreden over het bovenstuk met het hart. Het hartje zat namelijk niet precies in het midden. Daarom heb ik dit afgeknipt en er een nieuwe opgezet.