borduurwerk kerk
borduren,  borduurwerk

Druk, druk en een borduurwerk

Afgelopen week had ik een week vrij, maar ik heb niet zitten lanterfanten… Momenteel ben ik druk bezig met de afronding van een tekst voor een glossy. Zo druk zelfs dat maandag het bloggen er bij inschoot. Maar nu schiet het op en laat ik jullie een bijbehorende verrassingsvondst zien!

400 jaar

Ik ben historica, dus toen het jubileum van “mijn” kerk in zicht kwam, heb ik beloofd in de 400jarige geschiedenis te duiken. Niet alleen van het gebouw natuurlijk, ik heb altijd al een voorliefde gehad voor de geschiedenis van de mensen, dus de sociale kant.

Het is leuk om te doen, maar zoals bij elke schrijfklus is de afronding meestal zwoegen. Schrijven is ook niet iets dat je er even “bij” doet, het vergt volledige aandacht. Gelukkig had ik nog wat vrije dagen over, dus ik besloot een weekje ervoor te gaan en alles af te maken.

kerkzolder

Onze kerk bestaat (over het algemeen 😉 over een leuke club mensen. Ze weten dat ik bezig ben met de geschiedenis. Zodoende mocht ik van de koster een middagje rondneuzen op de kerkzolder. Heerlijk, niets leukers dan tussen de geschiedenis lopen en hopen op bijzondere ontdekkingen.

Bij het archief had ik al veel gevonden, maar dat is papier. Op zo’n zolder loop je meer “tussen de mensen”, ofwel: tussen hun spullen. Ik wist dat er vroeger een handwerkclub Dorcas was en toen stond ik opeens met het volgende schellenkoord in handen!

Zo schattig! Je ziet de belangrijke verbouwingen van de kerk en onderaan de voormalige pastorie, wat nu het Centrum voor bezinning en inspiratie is geworden.

Ik vond ook nog losse borduurtjes hiervan in een lijstje. Maar het verblijf op zolder is niet altijd goed ervoor geweest. Jammer van de vlekken…

DIY Glossy

In een glossy moet het allemaal niet te zwaar worden. Sowieso komen er naast mijn historische verhaal allemaal interviews met gemeenteleden. Daarnaast heb ik nu een nieuw item voor een bladzijde: borduur je eigen Dorpskerk…

Ik ga de patronen omzetten naar een raster. Dan kun je bijna alles ermee (Dorpskerk sokken breien, hahaha). Als je echt modern wilt gaan, zou ik dit alles ook kunnen diamond-painten.

Zo heerlijk als verschillende voorliefdes elkaar ontmoeten!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.