breien,  breimachine

Aan de slag: breimachine

Je kon al op mijn blog lezen over hoe ik aan mijn nieuwe liefde, een breimachine, ben gekomen (en vooral hoe ik ermee thuiskwam)! Inmiddels heb ik mijn Passap M-201 beter leren kennen. Na een fikse schoonmaak werkt ‘ie prima, al blijft het een spierballen trainer. Ik laat hier een aantal proefjes zien.

Boord breien

Zoals je ziet, ben ik echt aan het uitproberen. Hier heb ik een boordje gemaakt, door steeds 1 wel en 1 naald niet te gebruiken. Bij het bovenstuk gebruik ik alle naalden. Bij deze proeflapjes is het ook niet erg als er wat gaten invallen. Ik zie wel dat ik om dit te voorkomen “bij het echie” langzaam moet werken, zodat de draad goed erop blijft liggen.

passap breimachine diydivaLeuk! Ik wil nog een beetje oefenen met het boord. Nu rolt het onderaan om. Op YouTube tutorials zag ik dat ze dan de onderkant van het boord opnieuw op de naalden hingen, en vervolgens “vastbreiden”. Je hebt dan een extra dik stukje, met boord. Dat lijkt mij wel mooi om in de toekomst bij sokken te gebruiken. Nu zet ik de uiteinden weer op de pennen, om handmatig het af te maken. Als ik een boordje machinaal maak, gaat het nog sneller. Ik blijf oefenen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.