baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breien
breien,  breien winter,  kerstdecoratie,  kerstmis

Arne & Carlos en de schapen van de herdertjes…

Het is kerstmis! Veel mensen hebben het één kerstdag druk en houden de andere dag een pyjamadagje thuis met veel kerstfilms. Reuze leuk, maar ik weet nog iets aardigs om te doen: een kerstbal met schaapjes breien! Oftewel: Arne & Carlos meets baable hat…

baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breien

Kerstballen breien

Onverwachts kwam er nog een gebreide kerstbal bij mijn collectie! Ik kreeg zoveel inspiratie van het patroon van de schapenmuts, die ik onlangs ontdekte, dat ik lekker doorbreide…

Ik wilde graag het patroon van de blaatmuts (baable hat) van de Shetland Wol Week alvast een beetje uitproberen. Het stekenaantal en de werkwijze heb ik uit het boek van Arne & Carlos.

Patroon

Het patroon van de schaapjes moest ik wel aanpassen, omdat het stekenaantal anders niet paste. Toen bleek ook hoe mooi dit in elkaar steekt. Mijn schapen zijn dus wat vierkanter dan het origineel van de muts.

baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breien

Verder maakte ik een foutje in de uitvoering. (Moet je maar niet ’s avonds laat fanatiek gaan zitten breien…) Ik ging twee rijen te lang door met het blauw. Dat had al groen moeten zijn.

Maar het resultaat ? Ik vind het geweldig ! Ik kan niet wachten om de wol te verzamelen zodat ik genoeg heb voor een muts!

baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.