spencer breien
breien,  goede leven

Breien maar

Ik ben lekker aan het breien en haalde van de week zelfs 2x iets met de app Too good to go op. Was dat lekker?

Wolplein

Of ik mee mag doen als deelneemster weet ik nog niet, maar de Wolplein wedstrijd geeft mij sowieso veel brei inspiratie! Ik begon een tijdje terug aan een spencer, zonder patroon. Nou ja, dat patroon schrijf ik nu zelf, zodat ik er in de toekomst nog vaak gebruik van kan maken. In Belgie heet zoiets trouwens een debardeurke, prachtig toch? De panden zijn af. Inmiddels ben ik het boord onderaan aan het afkanten en dan nog bij de hals. Ik twijfel of ik ook onder de armen een boordje maak. Ik denk het wel.

Het gaat soepel, alles staat op een Zeeman rondbreinaald. Hoewel ik de moeilijkheid daarvan snap (geen soepele overgang tussen draad en naald), gaat het prima als je niet te vaste steken maakt. Klinkt stom, maar zoʻn hele set Knitproʻs of vergelijkbare merken vind ik te duur voor mijzelf.

Ik kijk momenteel ook YouTube videoʻs over brioche breien in twee kleuren. Zoʻn mooie steek, maar wel veel werk, eigenlijk brei je een rij vier keer! Ik ben abonnee geworden van The Nervous Knitter. Ja, ook haar nagels zijn nervous… Maar ze legt heel helder uit (weliswaar in het Engels) en ik heb een zwak voor mensen die openlijk durven uitkomen voor hun angst problemen.

Het goede leven

Het leven gaat niet altijd goed. Denk maar aan het nieuws over Peter R. de Vries en de overstromingen in Limburg. Ik probeer zelf goed te leven, voor de mensen en het milieu in mijn omgeving. Al een paar jaar geleden gebruikte ik de app Too good to go. Hiermee kun je voordelig produkten kopen aan het einde van de dag, als de houdbaarheidsdatum dichtbij is. Door corona heb ik de app heel lang niet gebruikt, maar nu “durf” ik weer. Ik loop nog gewoon in de winkel (en bij verplaatsing op kantoor) met een mondkapje, hoor. Ook al hoeft het niet. Deze week was het zelfs 2x raak met de app! Ik kocht voor dinsdag bij Bakker Bart een ochtendpakket voor 3,99 Euro. Ik was online lekker gemaakt op Facebook met fotoʻs van wat anderen daar hadden gekregen, compleet met een gebakje en veel moois.

De bedoeling was hiermee te lunchen, maar de broodjes waren oud en niet lekker. Zelf een goede laag zelf meegebrachte humus kon niet helpen. Sorry, maar soms valt het tegen. Alles zat bij elkaar in een zak, de zoete donut zat dus tegen hartige “pitjesbroodjes” aan en bij zoʻn bruin broodje proefde ik een smaak waarvan ik zelfs dacht dat het misschien richting bedorven ging. De 1,5 broden heb ik thuis gelijk in de vriezer gedaan, dus die komen nog aan bod. Aangezien die altijd al verpakt waren, heb ik daar meer vertrouwen in. Nadenkend snap ik het wel: deze ochtendbox bestaat uit hetgeen gisteravond ook niet verkocht is via Too good to go… Bovendien zijn er van maandag op dinsdag waarschijnlijk veel minder gebakjes over, dat is echt weekendspul.

Ik liet mij niet weerhouden. Het Hoogvliet supermarkt pakket van donderdag voor 4,99 Euro was wel weer 5 sterren waard. Broodjes, zak peentjes, gnocchi voor in de pan (huh?), Johma salade voor op brood, verse Italiaanse kruiden, croissantdeeg en twee vlezen (en nog meer) waren top. Het vlees ging weer in de vriezer, voor in het weekend en de rest is nu weer bijna op. Het luxe broodje bovenop was voor dochterlief, die ʻs avonds hard had gewerkt in het tuincentrum en later thuiskwam met eten.

Raketje

Zaterdag heb ik mijn tweede vaccinatie gehad. Als je veel familie in de zorg hebt, plus wat mensen met een kwetsbare gezondheid in je omgeving, dan is de keus snel gemaakt. Net als bij de eerste prik heb ik weer een oneindig zere bovenarm. Dit keer was ik zo verstandig om links te laten prikken, terwijl ik rechtshandig ben. Op zich gaat het toch beter dan de eerste keer, maar ik ben ook weer zo moe. En is humeurigheid eveneens een bijwerking? Ik hoop dat ik er morgen helemaal vanaf ben.

Onze vaccinatie lokatie is gastvrij. Vorige keer was er ruimschoots thee en koffie na afloop. Van wat ik hoorde uit mijn omgeving is dat zeker niet gebruikelijk op alle lokaties. Nu, met dit lekkere weer, was de keuze tussen een raketje of een perenijsje. (In mijn jeugd heetten die peermeneren. Niet gender neutraal, maar het rijmde wel lekker.)

Nou, ik ga als een raket verder aan mijn breiwerk. (Hmmm, mijn nagel ziet er op deze foto ook wat nervous uit.) Zou ik deze week een mailtje van Wolplein krijgen…???

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.