ajour breien
breimachine

Breien maar

De DIY Diva heeft toch nog even doorgemodderd met haar bruine breiwerk, waar ze vorige week al over klaagde. Niet alleen zij klaagde, ook Google was boos! Waarom had de DIY Diva informatie die valt onder de adult-content online gezet…?

Breimachine

Ik was begonnen met een strook ajour. Op de foto zie je ook hoe mislukt die was: veel gaatjes, maar geen mooi patroon.

Ik hing mijn ajourwerk aan de breimachine, en ploeterde wat verder. Totdat er een draad niet goed op de breinaalden werd gelegd… Een flink gat was het gevolg en toen was ik het zat.

Sowieso wil ik een “automatic” variant van mijn breimachine kopen. Je moet nu namelijk echt goed blijven opletten en geconcentreerd blijven. Want als je eenmaal steken hebt laten vallen, kan je dat niet mooi repareren. Tenminste, ik niet. Maar op marktplaats heb ik nog niet zoʻn breimachine in de buurt gezien, helaas.

Inmiddels heb ik alles uitgetrokken. Ik ben opnieuw begonnen (tot ik weer steken liet vallen) en heb nu wel een mouw. Word vervolgd.

Voer voor volwassenen

Dit weekend kreeg ik een mail van Google. Ik laat hun advertenties toe op mijn blog, en zo verdien ik een heel klein zakcentje om mijn site in de lucht te kunnen houden. Maar dan moet je je wel aan hun regels houden.

Groot was mijn verbazing toen ik een klacht kreeg over content die alleen geschikt was voor volwassenen… Ik bekeek om welke pagina het ging en kon alleen maar lachen:

zelf ondergoed maken diydiva

jawel, mijn “ultieme slip tutorial” werd aanstootgevend gevonden… Dat is trouwens een van de meest populaire paginaʻs van mijn blog. Je leest er heel onschuldig hoe je gewone huis-tuin-en-keuken slips zelf kan maken. Ik vermoed dat de woordcombinatie lingerie en naaien teveel was voor de google computer. Ik heb nog even gecontroleerd, maar het woord sexy of zo komt er niet in voor…

Natuurlijk heb ik direct een verzoek ingediend voor heroverweging, zodat er (hopelijk) een mens kijkt naar mijn “aanstootgevende” pagina en niet een computer.

Moeras

Verder ben ik aan de slag om mijzelf aan de haren uit mijn corona-moeras te gaan trekken. Het hoofd doet het wel (gelukkig!) maar mijn conditie is echt beroerd. Ik zit nog op het niveau van een dagelijks middagdutje en heb geen energie om naar buiten te gaan, of binnen veel aan het huishouden te doen. En het ergste: naar kantoor fietsen lukt echt niet. Dat zie ik zo niet-zitten.

fiets schaduw diydiva

Terwijl ik heel graag fiets…

Ik heb de afspraak samen met mijn middelbareschool vriendin. Wij zijn elkaars coach geworden en appen elkaar nu dagelijks wat we hebben gedaan. Ik moet van mijzelf dagelijks naar buiten, om minstens een blokje in de wijk te lopen. Ook wil ik een extra klus in het huishouden doen.

Sokken breien

Gelukkig kan ik dan ʻs middags weer bijkomen op de bank met een breiwerkje. Ik neusde nog eens in mijn voorraad en vond twee fijne 100 gram bollen katoen in wit en turquoise.

vrolijke sokken breien

Ik had nog niets gemaakt uit het vrolijke sokken boek. Nee, het worden niet die van de foto, maar vrolijke kubusjes. Ik wil mijn twee kleuren werk gaan verbeteren. Want ik snap nog steeds niet goed hoe ik mijn tweede draad tussendoor kan vastleggen, terwijl ik met mijn linkerhand continentaal brei. De rest lukt al wel;-)

Ik wens jullie een fijne week! In een volgend blog laat ik waarschijnlijk mijn sokken in wording wel zien. Gaan jullie nog een leuk project beginnen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.