automatic breimachine
breimachine

Breimachine met een Verhaal

Al lang was ik op zoek naar een breimachine, die de draad automatisch verwerkt. Het zelf-doen ging te vaak mis bij mijn eigen Passap, waarna alle steken eraf lagen. Ik vond een Automatic op Marktplaats, maar dat was er wel eentje met een Verhaal…

Passap

Ik brei met het tempo van een slak. Truien maken was nooit wat voor mij en ook sokken vorderen altijd langzaam. Een breimachine was een uitkomst!

sokken breien diydiva

Op Marktplaats zag ik een Automatic model, niet in de buurt van mijn eigen woonplaats, maar wel nabij mijn schoonouders. Ik stuurde de verkopers een berichtje dat ik geïnteresseerd was, en of ze verzonden, aangezien wij pas over een tijdje richting schoonouders zouden gaan. Toen hoorde ik het verhaal achter de verkoop.

Jasmijn helpt!

Normaal stonden zij op diverse markten, om dingen te verkopen en acties te houden om geld te collecteren voor onderzoek naar SMA, de spierziekte die hun dochter Jasmijn heeft. Door corona kon dit voorlopig niet, en nu verkochten ze via Marktplaats voor het goede doel.

Een van de therapeuten van Jasmijn woonde toevallig in dezelfde stad als mijn schoonouders, en was zo lief om de breimachine daar af te leveren. Ik mocht de breimachine te zijner tijd uitproberen of deze het deed, en daarna kiezen wat ik de waarde vond en dat doneren op Jasmijn’s pagina op de site van het Prinses Beatrix spierfonds.

Wat een vertrouwen! Normaal hou ik er van om af te dingen op Marktplaats. Maar nu heb ik gekozen voor een goede prijs voor de breimachine (die prima werkt) plus een goede donatie. Ik ben niet rijk, verre van dat, maar dankzij een uitbreiding van mijn werkuren onlangs heb ik het wel iets ruimer gekregen. Dus ik heb ook meer de mogelijkheid om te delen en doneren.

Ik wil je van harte uitnodigen om ook een kijkje te nemen op Jasmijn’s site!

Passap Automatic

De breimachine heeft meer mogelijkheden dan mijn oudje, dus in het begin was het lastig met al die extra knopjes. Dankzij de handleiding van Elly, die ik leerde kennen op Instagram, had ik het al snel door. Het enige waardoor het nu nog soms mis gaat, is de draadspanning. Het “bol bakje” ontbreekt, maar daar wordt aan gewerkt. Vandaag zet ik lekker mijn 3D printer aan voor een ontwerp dat na 8 uur printen klaar is!

Met het blokje rechts kan ik hem om de stang van mijn breimachineslee plaatsen. Daarna maar uitproberen of dit goed werkt.

Nog meer creatief

De afgelopen tijd ben ik nog meer creatief bezig geweest. Afgelopen weekend gingen wij in de weer met behangen van wat de nieuwe kamer voor de jongste gaat zijn. Het leuke is: voor de andere muur in haar kamer ga ik weer een samenwerking doen met Photowall. Dit keer kozen we niet voor een eigen fotobehang, maar voor een ontwerp uit hun collectie: “foggy forrest”. Dat laat ik je binnenkort zien, en dan zit er ook weer een kortingsactie voor jullie bij! #spon

Daarnaast heb ik mijzelf verwend op een online workshop bij StudioSuz. Ik volgde ooit een Stabilo handlettering workshop van haar bij onze lokale Bruna. Suz’ tekenstijl vind ik gewoon mooi, dus ik ben heel benieuwd naar haar travel journaling workshop over een paar weken! #nosponsoring

Zo, maar nu plof ik lekker op de bank met mijn haakwerk. Ik ben echt moe. Het vest is bijna af…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.