breimachine kinderen
breimachine

Heel creatief

Toen ik het voor deze blogpost op een rijtje zette, zag ik het opeens: wat heb ik ontzettend veel gedaan deze week! Marktplaats bracht een een nieuwe machine, ik ging aan de slag met mijn voorraad en ik bestelde bij. Kijk je mee?

Barrett bralettes

Barrett groen bralette

Ik had mijn man beloofd om zijn nieuwe tas, die bovenaan nogal openstond, te voorzien van extra klittenband. In mijn voorraad had ik nog lichtblauw en wit, maar dat past niet mooi bij een zwarte tas. Omdat de marktkraam met fournituren vakantie viert, is er in de buurt geen optie om te kopen. Een mooi excuus om weer eens wat bij Budgetstoffen.nl te bestellen! Ik had immers ook nog bh-elastiek nodig om de twee Barrett bralettes af te maken.

Boven zie je de groene variant, met een groen glitter onderband. Of het er echt bij past, dat weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet: online was het hopeloos om het juiste band te vinden. Geloof mij, dan heb ik toch echt flink wat fournituren sites gezien, inclusief Kantje Boord! Voor de bh bandjes (straps) had ik gelukkig een grote voorraad. Vorig jaar, dus nog ruim voordat bestellen in China flink duurder zou worden, heb ik bh fournituren ingekocht. Ik heb drie kleuren bh band, flink wat meters picot elastiek en schuifjes en ringetjes in zilverkleur, zwart en wit. Ik kan dus nog vooruit!

alb stoffe performance

Er is nu nog een Barrett bralette onderweg, de blauwe. Bovenstaand setje maakte ik ook al uit mijn Alb Stoffe lycra en dat is nu echt helemaal op, tot de laatste snipper!

Breimachine

Eigenlijk moet ik het niet doen: op Marktplaats kijken. Want ik heb niets nodig… Nou ja, hoe dan ook. Opeens zag ik dit rondbrei machientje op mijn beeldscherm. Ik was zo benieuwd hoe dat zou werken. Eigenlijk is dat voor kinderen, maar ik wilde proberen er sokken op te gaan maken. Voor 10 Euro en de verzendkosten wilde ik die gok wel maken.

breimachine kinderen

Als je dan bezig bent op Marktplaats, dan is het opeens ook wel leuk om sokkenwol te hebben. Dus voor 17,50 Euro kocht ik deze strengen Meilenweit en Ecopuno merino, beiden handgeverfd.

Ik denk dat die kleuren inspiratie brachten… Want ik heb een hele oude rok van Didi, met dezelfde tinten blauw, bruin en groen, die veel te strak was geworden aan de bovenkant.

Didi rok India

Opeens, na een uurtje ʻs avonds achter de naaimachine, is die weer bruikbaar. Ik knipte het bovenste beleg eraf en gebruikte mijn gouden rand elastiek uit voorraad. Die mooie weerschijning van het goud zie je niet zo goed. Bijkomend voordeel is dat de rok hierdoor korter en dus vlotter werd.

Bovenstaande merino wol is zowel sokkenwol als “gewone” wol. Van dat laatste wil ik een shrug gaan maken, zoʻn soort los vest over je armen. Dan kan ik de rok veel vaker gaan dragen, ook als het kouder wordt.

Nog meer breiwerk

Mijn spencer heb ik afgemaakt. Alleen de draadjes moeten nog weg. Ik ben er reuze trots op. De lange rechte stukken komen van de breimachine, de boorden zijn handgemaakt. Het is de goedkope supersoft wol van de Zeeman. Bewust gekocht, omdat het een uitprobeer iets is.

spencer bijna af

Hij past prima, misschien zelfs een beetje ruim. Maar ik was als de dood dat de spencer te strak was, waardoor ik ʻm toch niet zou dragen, en al het werk voor niets was geweest. Volgende keer kan het wel wat smaller, vooral onder de borst.

Verven

De hal bij de voordeur heb ik vorig weekend helemaal afgekrabd. Al het bouwbehang is weg! Daar ben ik niet mee verder gegaan. Ik had allemaal plannen, eerst een voorstrijk en dan lekker verven, maar ik had geen zin. Misschien speelde het mee dat ik ook twee ochtenden katten oppas ben geweest. Onze oudste, die al uit huis is, ging op vakantie. Omdat zij net 1 maand geleden een kat heeft gekregen, een kleintje, is het wel nodig dat hij niet te lang alleen is. Dus zodoende vertrok ik iedere ochtend en had ik daarna geen zin om te klussen.

Ik zie wel of die zin deze week terugkomt…?!

Fijne week allemaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.