breimachine bruin vest
breimachine

Vestjes

Ik ben blijkbaar een eeuwige koukleum, want ik hou van vestjes. Na ongeveer twee jaar haken heb ik er net eentje af. Dankzij mijn breimachine maak ik er nu een binnen een maandje of twee en dan staat er ook nog eentje op mijn haaknaald (voor 2022?)… Kijk maar mee en doe inspiratie op!

Persian tiles

Mijn Persian tiles vest draag ik inmiddels. Met een shirt met lange mouwen eronder is het een heerlijke aanvulling op mijn garderobe.

persian tiles eastern jewels vest cardigan

Dit weekend maakte ik voor mijn YouTube kanaal een Engelse versie van hoe ik dit vest haakte. Een Nederlandse versie is er ook hoor! Maar ik merkte dat dit patroon echt ontzettend populair is in de hele wereld, dus ja, dan is een Engelse video handig.

Mijn YouTube kanaal loopt echt lekker. Inmiddels ben ik bijna bij de 9.000 abonnees. Zou ik de magische grens van 10.000 volgend jaar gaan halen? Dat lijkt mij echt mooi. Zelf vind ik mijn videoʻs nog altijd een tikje knullig. Maar ik heb er zoʻn lol in om ze te maken, dus ik ga gewoon verder ermee. Eentje afleveren aan het begin van de maand vind ik ruim voldoende. Ik moet er niet aan denken om elke dag te moeten vloggen… Dan ga je leven voor YouTube, en is het niet langer een leuke hobby, maar een moetje.

Breimachine

Met mijn breimachine (die al zoʻn 75 jaar oud zal zijn!) ben ik ook lekker bezig. Het Blij dat ik brei Zeeuwse pakket bevatte een bruin wolletje van Rowan fine lace, waarmee ik niets kon. Ik ben geen omslagdoeken typje, en daar waren die drie bollen juist voor bedoeld.

Blij dat ik brei

Dus ging ik freestyle aan de slag op de breimachine ermee. Twee voorpanden, een achterpand en twee mouwlapjes zitten inmiddels aan elkaar genaaid als een kort vest. Het is nog vrij vormeloos, maar hee, ik ben een beginner hiermee. Meerderen en minderen daar ben ik nog niet zo handig in, met deze Passap Automatic breimachine.

Onderaan brei ik met de restjes wol een boord van 1 recht en 1 averechts. De Wibra rondbreinaald bevalt wel. De mouwtjes wil ik eenzelfde boord geven, met daarmee wel een strakker randje. Dan gaat de mouw een beetje poffen. Ik wil een sluiting met een speld, waarschijnlijk ga ik die zelf 3D printen.

sokken breien diydiva

De Ragazza merinowol links op de foto, daar wil ik ook al jaren iets mee. Qua kleur zou het dit vest wel wat opleuken, maar ik heb nog een idee hoe ik die twee ga combineren. Misschien is het ook niet slim, iets diks met lace wol combineren…?

Olga cardigan

En als klap op de vuurpijl is er ook nog vestje nummer drie: de Olga cardigan!

olga cardigan yarn

Het haken ligt momenteel stil. Ik stop mijn energie meer in het bruine vest nu. Zoʻn boord breien is ook tamelijk hersenloos, terwijl ik bij het haken mijn hoofd erbij moet houden. Ach, dat komt wel weer. Het is geen aangenomen werk met een deadline.

Fijne week allemaal!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.