kabels breien leren diydiva bucketlist
breien,  breien diversen,  bucketlist

My bucketlist – leren kabels breien

Mijn oma kon goed breien, mijn moeder is ook een brei-ster, daarbij vergeleken steek ik bleekjes af. Daarom staat beter breien leren ook op mijn DIY bucketlist!

kabels breien leren diydiva bucketlist

Basic breien

Ik beheers echt alleen de basics van breien. Gewone rechte ribbels zijn voor mij het prettigst. Ook averechts lukt me nog wel, bijvoorbeeld voor kerstballen breien. Dat zijn leuke, kleine projecten.

Maar eigenlijk wil ik het al jaren leren: kabels breien. Ik vind het zo mooi! Ik droom van een bekabelde cremekleurige v-hals trui, met een boord met een blauwe en rode streep erin: echt zo’n klassieke Engelse tennistrui. Uit diverse erfenisjes heb ik al wel zo’n speciale kabel breinaald. Dat is een kleine naald met zo’n v erin. Dus alles is al in huis…

Als mijn Engelse trui af is, ga ik verder met een schipperstrui… (droom, droom…).

Kabels

Toen ik mijn zolder ging opruimen, heb ik al mijn Knipmodes weer in handen gehad. Ik heb veel jaargangen weggedaan uit de eighties… Dat is toch een soort mode die je niet meer maakt (brede schouders, wijde sweaters), tegenwoordig is alles flink strakker geworden.

In een van die Knips kwam ik ook deze handleiding tegen! Geweldig, nu heb ik een duidelijk stap voor stap verhaal om te leren hoe je kabels breit ! Mocht het niet lukken, dan heb ik nog altijd mijn eigen helpdesk (dank ma!) achter de hand. Nu de tijd nog om rustig het uit te proberen, zodat ik het van mijn DIY bucketlist kan schrappen…

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.