corona handwarmers kantoor diydiva
breien,  breien winter,  klederdracht Zeeland maken

Coronatips voor kantoor

Gelukkig kan ik naar kantoor fietsen, en hoef ik niet het OV in als ik naar kantoor ga. Ik ben een van de weinigen daar, wat het een heel aparte sfeer geeft. Uiteraard werk ik veilig, dus met mondkapje en open raam… en nu komt de koude herfst eraan. Maar de DIY Diva heeft een tip!

Mondkapjes

Overal waar je niet de hemel kunt zien, moet je een mondkapje dragen. Omdat ik milieu-verantwoord wil leven, gebruik ik zo min mogelijk weggooi kapjes. Al bij de eerste golf naaide ik een hele lading katoenen mondkapjes (zie dat blog voor tips), waarin je een filter doet. Let op: geen filter van stofzuigerzak, je weet niet of daar chemische stoffen in zitten! Gebruik maar gewoon een dubbele laag keukenrolpapier.

Bij ons op kantoor is alleen in de kelder een mondkapje verplicht, maar ik draag ʻm al zodra ik mijn kamer uit kom en over de gang loop.

Koude handen

Ik breide deze ajour handwarmers dit voorjaar naar het patroon van Blij dat ik brei, bij welke winkel ik de wol ook online kocht. Het lijkt een beetje op de Zeeuwse labadissen of armwarmers. De wol is gerecyclede (ja dat bestaat ook al) merino, lekker dik, zacht en warm!

Handwarmers leken mij handig voor bij het helpen met rondbrengen van de folders (job van jongste dochter). Nooit had ik kunnen denken dat ik ze echt op kantoor nodig zou hebben…

Ik werk in een echt eighties gebouw. De ventilatie zou wel in orde zijn. (“Gaat u vooral rustig slapen…” Dan word ik pas echt zenuwachtig!) Dus is mijn eerste bezigheid als ik kantoor binnenloop de ramen open zetten. Ja, ook in oktober dus, nu het koud wordt. Ik ben van plan diehard de winter door te komen. Over een maandje zit ik dus met een dikke trui en winterjas achter mijn bureau.

Ajour en kleur

Ajour is het trefwoord voor 2020 op breigebied voor mij. Ik begon met die handwarmers en zette daarna een paar sokken op.

ajour sokken breien

Op deze foto zie je ook wat kleur kan doen met ajour. Hoe lichter, hoe beter je het patroon ziet! Nooit beseft van tevoren.

Nog meer mondkapjes

Van de week wil ik wat anders uitproberen: mondkapjes met een tekst. Ik denk dat ik met een textielstift en sjabloon ga werken. Ik heb nog een neutraal blauw katoenen kapje. Ik denk aan een tekst uit het Hoeksche Waardse dialect: “Ken je een bietjie opzaaij gaon?” in het kader van de 1,5 meter maatschappij.

Ik wens jullie allemaal een goede week, wees verstandig, doe voorzichtig en blijf gezond!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: