corona handwarmers kantoor diydiva
breien,  breien winter,  klederdracht Zeeland maken

Polswarmers

Bij de Zeeuwse klederdracht horen ook polswarmers. Ze kunnen verlengd worden tot armwarmers. Dat is wel nodig in de winter, want een jak heeft uitsluitend korte mouwen… Ook in de huidige coronatijd, met kantoren met open ramen, blijken polswarmers of labadissen prettig om te dragen!

Nooit meer koude handen

Ik breide deze ajour handwarmers dit voorjaar naar het patroon van Blij dat ik brei, bij welke winkel ik de wol ook online kocht. De wol is gerecyclede (ja dat bestaat ook al) merino, lekker dik, zacht en warm!

Handwarmers leken mij handig voor bij het helpen met rondbrengen van de folders (job van jongste dochter). Nooit had ik kunnen denken dat ik ze echt op kantoor nodig zou hebben…

Ik werk in een echt eighties gebouw. De ventilatie zou wel in orde zijn. (“Gaat u vooral rustig slapen…” Dan word ik pas echt zenuwachtig!) Dus is mijn eerste bezigheid als ik kantoor binnenloop de ramen open zetten. Ja, ook in oktober dus, nu het koud wordt. Ik ben van plan diehard de winter door te komen. Over een maandje zit ik dus met een dikke trui en winterjas achter mijn bureau.

Ajour en kleur

Ajour is het trefwoord voor 2020 op breigebied voor mij. Ik begon met die handwarmers en zette daarna een paar sokken op.

ajour sokken breien

Op deze foto zie je ook wat kleur kan doen met ajour. Hoe lichter, hoe beter je het patroon ziet! Nooit beseft van tevoren.

Voor Hanna heb ik geen polswarmers gebreid bij de Zeeuwse klederdracht die ik voor haar maakte. Zij gaat die immers dragen op de nationale feestdag in Noorwegen, die op 17 mei valt. Ik denk echt dat de temperatuur dan geen polswarmers vereist…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.