kerstballen breien Arne Carlos diydiva
breien,  breien winter,  handwerken,  kerstdecoratie,  kerstmis

Gebreide kerstballen en een kado voor de herders ???

Ho ho ho, het is bijna Kerstmis! Gisteren was ik op bezoek bij een dominee die zijn boom vol had hangen met de blauwe variant van deze gebreide kerstballen van Arne & Carlos. Dat had hij niet zelf gebreid, maar gekocht op een kerstmarkt voor het goede doel. Ze waren geweldig, mooi regelmatig “gebrejen” door een expert, daar kan ik echt niet aan tippen! Mijn jaarlijkse kerstbal werd het ontwerp met het mannetje en vrouwtje. Dankzij mijn kerstballenervaring durfde ik ook een volgende stap aan…

kerstballen breien Arne Carlos diydiva

The 12 days of Christmas

In mijn verzameling heb ik dit blikje met het kerstrijmpje, ooit gekocht in een geweldig leuk museumpje-vintagewinkel in Tinte. Zoek maar eens op waar dat ligt, haha. Ik geef een hint: het is in Nederland.

Ik maak elk jaar een kerstbal (met wisselend succes). Dit jaar koos ik voor andere kleur en wol. Rood-wit zijn immers de echte kerstkleuren… De witte wol is die van Zeeman en heeft een glimmertje. Op deze foto zie je dat niet zo goed, vanwege het licht. Het is ook wol met een kringeltje (draai), hetgeen helaas niet zo mooi uitpakt. Ik denk dat ik volgend jaar weer voor het vertrouwde blauw en wit ga.

Mijn zelfgebreide ballen liggen dus meestal in het kerstblikje te pronken, al kunnen ze ook echt in de boom hangen.

Arne Carlos kerstbal paard breien diydiva

Arne & Carlos

Het breipatroon van de bal en het ontwerp van het motiefje komen van Arne en Carlos, de Noorse ontwerpers. Ik vind hun boek geweldig. Niet alleen om de patroontjes, maar ook om de sfeer die ze oproepen. Via deze link kun je hun boek bestellen bij Bol, en lekker zelf kerstballen breien!

Een nieuw avontuur

Omdat ik door de kerstballen het inbreien van een motief heb geleerd, durf ik nu ook een volgende stap te zetten. Jawel, het superkado voor herders uit de titel. Dat is namelijk … deze geweldige muts met schapenpatroon van Donna Smith, de baable hat. Ik denk dat het in goed Nederlands een blaatmuts wordt 😉

Vinden jullie ‘m niet super? Wel ga ik het mijzelf makkelijker maken, door die witte “spikkels” weg te laten. Maar die schapen, dat moet nu toch wel lukken? Dit jaar ga ik wol voor mijzelf regelen, misschien wel voor mijn verjaardag of moederdag. Dan weet ik nu dus mooi een kado! Deze muts gaat dus op mijn bucket-list. Het gratis patroon van de blaatmuts vind je hier.
Wat is het laatste dat jullie gebreid hebben?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.