kniekous kerstmis breien
breien,  sokken

Kerstsokken

Terugkijkend op de voorgaande blogposts lijkt het hier wel een sokkenblog te worden… Help! Want ik hou juist van de veelzijdigheid in creativiteit. Maar wees gerust. Voor de komende week heb ik verschillende andere projecten op stapel staan.

Gebreide trui

De DIY Diva heeft ook nog een echte baan, naast het bloggen. Ik ben historica en stamboomkundige. Over twee weken heb ik een heel leuk werkgerelateerd uitje. Ik ben projectleider geworden bij de digitalisering van de passagierslijsten van de Holland Amerika Lijn. Een groep vrijwilligers, die alle namen op de lijsten invoerden, heeft als prijs een rondleiding op de bouwplaats van het Landverhuizersmuseum in de Fenix Loods in Rotterdam gewonnen, plus een lunch in Hotel New York! Dat was vroeger het kantoor van de H.A.L.. Ik mag mee, maar wil graag herkenbaar zijn voor een aantal vrijwilligers met wie ik destijds veel digitaal contact had. Dus wat trek ik aan…

Jawel, de trui die ik op mijn 18e verjaardag kreeg van mijn oma! Ik heb ´m altijd bewaard.

De trui heeft alleen een `klein´ probleempje…

gebreide trui diydiva

Ik heb ´m al eens eerder gepost en toen heb ik diverse tips gekregen. Ik zou nog kunnen proberen de vlek te bedekken door er witte wol op te mazen. Toch ga ik dat niet doen. Ik kies voor een vorm van ´visible mending´. Ik heb een stapel oude spijkerbroeken, daaruit knip ik stukken. Die borduur ik vervolgens met de borduurmachine met een nautisch patroon. Op diverse plekken op mijn trui naai ik dan die ´patches´. Zo heb ik een trui, die ik naar deze eeuw heb getransformeerd. Ik heb nog twee weken, dat moet lukken.

Mijn favo website voor borduurpatronen is Urban Threads. Geweldige ontwerpjes, makkelijk te downloaden voor een paar Euro. Ik denk momenteel aan een stuurwiel, vuurtoren en nog een paar dingetjes.

Natuurlijk ga ik (weer) over de top gouden knopen op de schoudernaad naaien. Heerlijk om weer creatief na te denken over dit project. Wordt vervolgd.

3D print

Deze week keek ik weer regelmatig naar onze brievenbus…! Mijn bestelling van een 3D print in metaal bij Shapeways kwam binnen.

De onderste “Zeeuwse strik” was geprint. Het is de tweede bestelling. De eerste brak bovenaan af toen ik ʻm vast wilde maken aan de grote strik. Ook nu was het kiele kiele, of eigenlijk te klein. Wijzer geworden door de eerste gebroken versie, heb ik nu heel heel voorzichtig met een nagelvijltje de opening een stukje groter gemaakt. Na een kwartiertje paste het.

Daarna heb ik de parel van Aliexpress eraan gehangen, gelukkig nog per 5 gekocht voordat de prijsverhoging vanwege invoerrechten kwam.

Ik hou van klederdrachten, dus ik vind het leuk om sieraden te dragen die daarmee te maken hebben. Nadeel: het is metaal dat met een goudkleur is bespoten. Mijn ontwerp moest wat dikkere wanden hebben, maar daardoor is het een zware hanger geworden… Jammer. Ik had gehoopt ze te kunnen verkopen aan klederdrachtliefhebbers. Aan elk oorijzer werd namelijk zoʻn strik gedragen. Dat is qua gewicht echt niet meer te doen.

Kerstsokken breien

Ook vanwege de KnipMode speciaal met Mart Visser zat ik achter de brievenbus… Online had ik het blad gekocht met een kortingscode, waardoor het verzenden gratis was. Gemak dient de mens.

Zijn jurk/blouse model is leuk, maar helaas niet zo spectaculair als ik hoopte van een mode-ontwerper. Ik denk dat ik de blouse wel ga maken, maar niet gelijk nu. Het stomme is: achterin zie je een voorproefje van de volgende KnipMode. Laat daarin nu een waanzinnig mooie broek met gilet staan. Ik wil nog altijd een “mannenpak” voor mijzelf maken, dus ook nog compleet met een jasje. Dus volgende maand koop ik ʻm weer… Ik heb gewoon nog altijd een zwak voor de KnipMode, mijn oma had al een abonnement, maar ook omdat ik ooit aan de Knipster wedstrijd meedeed.

Mijn kerstkniekous gaat lekker! Ik heb al wel stukken uitgehaald en ben opnieuw begonnen, want 84 steken opzetten bleek wel erg strak rondom mijn lekkere Hollandse fiets-kuiten. Ik zette vervolgens 90 steken op. Dat zit op zich goed, maar mijn sneeuwpopjes… Help! Zoals je ze zo ziet op de foto zijn ze leuk, maar als ik de kniekous pas, dan vervormen de sneeuwpoppen tot megabreed formaat. Ja, hoor eens, moet ik dan echt 100 steken opzetten (naald 3) ? Dan komen die sokken ook nooit af.

Deze week ga ik daar nog eens over piekeren. Misschien haal ik toch weer het blauwe deel uit…

Fijne week allemaal!

Eén reactie

 • De Breimeisjes

  Wat een leuke projecten weer!
  O, de sokken/kousen… wat een strijd en wat een puzzel. Heel herkenbaar. Op een gegeven moment zit je natuurlijk wel onder die kuiten en zou je moeten kunnen minderen. Misschien kunnen de sneeuwpoppen een beetje afzakken naar een lager gedeelte?
  Veel succes!
  Groet,
  Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.