nurse mates breipatroon pop verpleegkundige
breien,  breien diversen

Leuke knuffel breien

Was het maar zo makkelijk: even flink breien en hup, weer een IC verpleegkundige erbij… Toen ik dit popje zag op Pinterest, was ik gelijk verkocht. In een dagje was ik klaar, kijk maar.

Nurse mate

Het patroon is van Esther Braithwaite Designs en heet Nurse Mates. Ik was al langer van plan om zoʻn popje ʻuit één lapʻ te maken. Op zich is het de bedoeling om de verpleegkundige rond te breien, maar ik koos voor een snelle lap op de breimachine. Echter niet helemaal: het laatste gedeelte bij het mutsje ga je minderen, dus dat zette ik op de breipennen. Dat is toch makkelijker.

Nurse mates patroon

Breimachine

De breimachine had er niet zoʻn zin in. Ze was waarschijnlijk boos omdat ik haar een tijdje verwaarloosd had 😉 Ik heb nog sokkenwol genoeg, maar het boek dat ik maak vroeg aandacht voor de laatste loodjes. Na 5 mislukte pogingen had ik het lapje af. De armen had ik voor de snelheid ook groen gelaten, die maasde ik er later op. Was ook nog best een klus. Bovendien zie je dan nog groen tussen de huidskleur door en dat is niet zo mooi. Misschien ga ik volgende keer toch maar prutsen met 5 mini bolletjes wol in 2 kleuren om die armen gelijk in te breien.

Hier zie je mijn verpleegkundige met mondkapje los voor een mooie orchidee. Die had mijn dochter gekregen in het verzorgingshuis waar ze stage loopt, nadat alle bewoners al waren voorzien. Elke dag krijgen ze wel iets aardig aangeboden momenteel.

Nog eentje?

Of ik een heel ziekenhuis bij elkaar ga breien? Ik denk het niet. Op zich was dit een leuk projectje, maar ik vind de broek te breed in verhouding. Dat staat een beetje suf. Suffer dan hoe Esther Joy ze maakte, want die breidde een ribbeltje als onderscheid. Maar dat kan ik niet op de breimachine.

Ik heb nog ergens het patroon voor the perfect boyfriend. Eentje met losse armen en benen, dus ʻechterʻ. Maar mijn hoofd staat momenteel niet zo naar breien. Sinds dit weekend is mijn zwager flink ziek. Yep, corona. Heel akelig allemaal en ik maak mij zorgen.

Voor sommigen is handwerken een fijne afleiding. Bij mij werkt het anders: mijn gedachten krijgen dan juist vrij spel. Deze tijd is eng.

Tot volgende week en blijf gezond!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.