Arne Carlos kerstbal paard breien diydiva
breien,  breien winter,  kerstmis

Mijn DIY kerst(bal)

Arne Carlos kerstbal paard breien diydivaHet was een fijne kerst! In een stampvolle kerk mocht ik tijdens de kerstnachtdienst het kerstverhaal voorlezen. Het was daar wel te merken dat er een griepepidemie aankomt: veel hoesters tussendoor. De beide kerstdagen hebben we gezellig bij familie doorgebracht.

Nou ben ik niet een typje dat alleen kan stilzitten en praten. Meestal neem ik een handwerkje mee. Zo heb ik deze dagen gepunnikt, gehaakt en (lekker thuis) gebreid. Dus ik heb het hele spectrum wel gehad;-)

Arne Carlos kerstbal paard breien diydivaEen kerstbal breien is voor mij traditie geworden. Elke kerstmis maak ik een nieuwe bal. Dat is leuk om te doen. Op zich maak ik ze altijd in wit en blauw, dus mijn keuze voor een Hollands molenpatroontje was niet vreemd. Maar ik zal eerlijk zijn: het was te moeilijk voor mij. Op zich ben ik geen echte brei-ster. Ik moest eerst weer even ‘er in’ komen met averechts breien, zat te klungelen met waar ik de draad moest houden en toen moest ik met twee kleuren gaan inbreien… Na twee grote gaten in mijn werk ontdekt te hebben, trok ik van ellende alles maar uit.

Toen begon ik maar aan een simpeler patroon: een hobbelpaard. Hier ben ik al op de goede weg. Nou vond ik een hobbelpaard op zich een beetje suf, dus heb ik een gewoon paard gemaakt door het onderstel weg te laten. Ook heel erg trendy en passend in een Scandinavische kerst!

Arne Carlos kerstbal paard breien diydivaMisschien dat goede breisters hier sneller in zijn, maar ik denk dat ik in totaal wel zo’n 8 uur heb zitten breien. Dat is dan wel inclusief het geklungel met de eerste poging 😉

Nu de kerst voorbij is, kijk ik al weer uit naar Oud en Nieuw. Raar idee hoor, de laatste week van het jaar. Ik ga eens nadenken over mijn (blog)voornemens voor 2015… Zijn jullie al daarmee bezig?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.