breien met breiringen boek diydiva
breien,  rondbreien

Rondbreien boek

Ik dacht dat ik wel genoeg wist van rondbreien. Ik had ´t fout… Toen ik het boek Rondbreien in mijn handen kreeg, ging er een wereld aan mogelijkheden voor mij open!

breien met breiringen boek diydiva

Rondbrei patronen

Ik hou van rondbreien. Tot nu toe heb ik vooral kleine dingen, zoals een mokwarmer of een telefoonhoesje gemaakt, maar ik wil ook weleens beginnen aan het grote werk, bijvoorbeeld een muts.

Er staan genoeg ideeen in het boek: van sjaal tot bolero en van want tot muts en zelfs tas! Maar veel van deze leuke accessoires worden gebreid op een rechthoekige loom, terwijl ik alleen ronde breiringen heb. Dat vond ik jammer.

Technieken

Wat veel goedmaakte is de uitgebreide technische uitleg. Meestal is een verhaal over techniek nou niet het eerste dat je graag leest, maar ik zou het boek zelfs hiervoor kopen. Want tot nu toe breide ik gewoon rechttoe rechtaan, op de standaardmanier. Dan krijg je zo’n patroon:

rondbreiring telefoon hoesje diydivaMaar toen ik het boek las, bleken er echt veel meer steken mogelijk te zijn, zoals bijvoorbeeld averechts. Ook het meerderen of minderen wordt uitgebreid en met heldere tekeningen uitgelegd. Kortom: een fijn leerboek!

breiringen boek diydiva

Zelf leende ik het boek uit de bibliotheek, maar als je een eigen exemplaar wilt, kun je Breien met breiringen. Accessoires met voorgaande link bestellen via Bol. Dat kost je niets extra’s en ik heb er ook plezier van, want ik verdien een paar centen via deze affiliate link, waarmee de DIY Diva in de lucht kan blijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.