Rondbreien tasje vervolg

Woensdag werk in uitvoering gaat over mijn rondbrei tas. Ik ben begonnen met een klein tasje, met een groene onderkant en blauwe lucht. Waarschijnlijk wordt het een ‘landelijk’ tasje, met schaapjes van wit vilt en een vrolijk geel zonnetje erop genaaid. Maar meestal werk ik zonder patroon en ontstaat een tas onder mijn handen terwijl ik bezig ben. Kijk je mee?

Het begin

rondbreien tasje diydiva

Ik heb de groene ring van de Action set breiringen gebruikt. Na een aantal blauwe luchtrondjes ben ik aan het groene gras begonnen, tot ik de tas lang genoeg vond. (Als je ook aan de slag wilt, dan kun je hier kijken naar een rondbrei tutorial voor beginners, om op te zetten en af te hechten.)

Het vervolg

Ik ben weer verder gegaan. Het tasje is van rondbreiring overgezet op rondbreinaalden en zo heb ik verminderd en afgehecht. Minderen met de breiring lukte mij niet zo (misschien kan het wel hoor), dus daarom heb ik overgezet.

rondbreien tasje breinaalden diydiva

Die bamboe rondbrei naalden heb je ook al eens gezien bij mijn gebreide Arne en Carlos kerstballen! Ik heb steeds hetzelfde aantal steken samengebreid per breinaald en zo kon ik uiteindelijk het draadje door de laatste steek halen en aantrekken.

tasje hemel en aarde rondbreien diydiva

Nu kan het versieren beginnen…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?