schaapjescol breien baable hat diydiva
breien,  winter

Schaapjescol

Sinds ik de baable hat zag, een muts met gezellige schaapjes, was ik verkocht. Ik breide een kerstbal-variant en durfde daarna het grotere werk aan. Het is lekker om ’s avonds bij de tv een breiwerkje te hebben. De DIY Diva begon aan een winterse col en ging meteen de mist in…

Foutje…bedankt!

Nee, die gezellige draai hoort niet in een rondbreiwerk. Ik heb gelijk in de eerste ronde een fout gemaakt. Bij het aansluiten van de lap-in-wording heb ik niet alles even plat gelegd en gekeken of er geen draaien in zaten. Maar dat zie je ook moeilijk, pas als je wat verder bent. Ik had mijn hele boord al af en wilde gaan beginnen aan gewoon breien.

rondbreien mislukt diydiva

Tsja, jammer genoeg bleek dit pas nadat mijn boord al af was… Een kwestie van uithuilen dan wel uithalen en opnieuw beginnen! Dit keer lette ik wel goed op en maakte ik een draailoos boord.

Af!

Laat de kou maar komen, want ik ben er klaar voor.

schaapjescol fair isle diydiva

Ik liet de sneeuw uit het originele ontwerp weg, want hoe dat inbreien moet…? Ik heb af en toe ook vrij lange lussen aan de binnenkant. Maar omdat het een col is, blijf je daar toch niet in hangen. Bij sokken zou het erger zijn… Dat inbreien moet ik ook maar eens gaan leren. Lang leve YouTube!

De feiten

Benodigdheden: rondbreinaalden (breinaalden met een plastic draad ertussen) maat 3,5 en wol in blauw en groen en een beetje zwart en wit.

Tijd: tsja, hou het maar op uren… Misschien wel twee werkdagen? Ik brei meestal ’s avonds bij de tv een paar regels.

schaapjescol breien baable hat diydiva

Kosten: geen. Dit was het opmaken van oude voorraad wol. Om precies te zijn: gekregen wol van mama.

Conclusie

Een heerlijke praktische col, die ik veel draag op de fiets. Een mooie uitbreiding van de schaapjes collectie, nadat ik er ook al de kerstbal van breide. Op zich heb ik wel zin om nog een kudde te maken, maar dan wordt het misschien overdaad…

baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breien

Hebben jullie ook weleens zo’n patroon, waar je verschillende ontwerpen van maakt omdat je het zo leuk vindt? Ik hoor het graag, want ik ben wel toe aan een nieuw breiwerkje…!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.