rondbreien tablethoes diydiva
breien,  rondbreien,  tas

Tablethoes zelf rondbreien

Het is niet moeilijk en erg leuk om te doen: rondbreien. Bij de Action had ik voor net geen 5 Euro vier rondbreiringen gekocht. Met de op een na grootste ring en een gezellige rose bol (eveneens Action) wol heb ik deze minitablet hoes gemaakt. Op zich bleek de groene ring hiervoor nog vrij breed, zoals je op de foto’s ziet. De hoes slobbert een beetje.rondbreien tablethoes diydiva

Rondbreien

Dit lapje brei je in zo’n 3,5 uur. Je gaat ongeveer 80 keer rond…haha. Dat klinkt heel veel en lang, maar het leuke van rondbreien is dat je het (als je het gewend bent) ook tegelijkertijd tv kunt kijken of gezellig kletsen.

Zelf had ik mijn breiring meegenomen in de trein. Met een uurtje heenreis en dito terugreis kom je al een heel eind!

rond breien diydiva

Afhechten

Het afhechten van het breiwerk kan op verschillende manieren. Heel simpel: draad lang afknippen, naald erdoor en deze dan door de lussen halen. Nadat je door een lus bent gegaan, kun je ‘m van het pinnetje afhalen, zodat je ziet wat er al klaar is. Niet alles strak aantrekken, anders krijg je een muts…

Versieren met vilt

Na het afhechten naai je de bovenkant netjes dicht. Dan komt het leuke werk: versieren!. Je kunt vilt gebruiken. Die zachte lapjes stof zijn verkrijgbaar bij onder andere Hema en Action of een echte hobbywinkel. Je knipt er bloempjes uit, of letters, zonder dat het gaat rafelen.

Met een net festonsteekje naai je het vilt vast. Dat gaat als volgt: steek de naald door de stof van achteren naar voren. Niet helemaal de draad straktrekken, hou een lus over. Steek naald en draad door de lus en dan pas aantrekken.

Versieren met garen

Om deze tablethoes af te maken, heb ik ervoor gekozen ‘m te versieren met een combinatie van vilt en verschillende kleuren draad. Mensen weten dat ik graag creatief tekeer ga, dus van verschillende kanten heb ik bolletjes wol ‘geërfd’. Daarmee heb ik een soort bloementuin gecreeërd. Ik heb nog zitten denken of ik een roos in kruissteekpatroon zou maken, maar ik durfde niet… De struktuur van het breisel is zodanig dat je niet echt mooie vierkantjes zou kunnen borduren. Dus dit experiment heb ik verschoven naar een volgende keer.
Hebben jullie de rondbreiringen al eens uitgeprobeerd? Misschien krijg je ze wel van de Goedheiligman en zijn Pieten?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.