rondbreien telefoonhoesje diydiva
breien,  kinderen,  rondbreien,  telefoonhoesje

Telefoonhoesje rondbreien

De DIY Diva is (ondanks haar aanvankelijke twijfels) toch gek op rondbreien geworden. Mijn rondbreiringen zijn nog niet naar de kringloopwinkel gebracht 😉 Vandaag laat ik zien hoe je met een rondbreiring een origineel telefoonhoesje kunt maken. Het is een ijsmuts model, dus dat kan nog wel, al nadert het einde van de winter!

rondbreien telefoonhoesje diydivaHet is niet moeilijk te maken. Zet de steken op en maak gelijke banen. Ik heb steeds 12 rijen per kleur gebruikt. Dit was de kleinste rondbreiring van de set. Toch kan het nog kleiner. Ik herinner mij van vroeger dat de rondbreiring op school (jawel, het waren de seventies…) zo klein was, dat je er Barbierokjes of eierwarmers mee kon maken. Maar goed, deze huidige ring is voor een beetje grote foon dan wel phablet geschikt.

rondbreiring telefoon hoesje diydivaHecht af en trek de draad door de lussen aan, zodat automatisch een mutsvorm verschijnt. Die maak je af met bovenaan een pompom (pompoen). Zie hier voor een pompom tutorial. Je eigen ijsmutsje voor je telefoon is klaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.