breiwerk op slee
breien

Verzoening en vrolijke sokken

Gelukkig is mijn “ruzie” met Google geëindigd met een verzoening. Daarnaast ben ik druk bezig met mijn ʻs avonds-op-de-bank sokken. Maar waarom ging de wekker gisteren op zondag al om 6.00 uur ʻs ochtends…?

Website voor volwassenen

Vorige week schreef ik over de waarschuwing die ik van Google had gekregen over mijn doe-het-zelf lingerie tutorial. Zij meenden dat mijn vrolijke zelfgemaakte onderbroeken (“tentjes”) thuishoorden in de categorie “alleen voor boven de 18”. Je weet wel…

geborduurde tule slip zelf maken

Ik heb gelijk een nieuwe beoordeling van die webpagina gevraagd en al snel gekregen. Nu (waarschijnlijk) een mens er naar keek, en niet een computer of algoritme, werd duidelijk dat mijn pagina echt alleen maar over zelf naaien gaat en niet over wat anders.

Fijn! Ik krijg immers steeds meer bezoekers. Dankzij de advertenties op mijn paginaʻs verdien ik een klein zakcentje, dat wordt gebruikt om de kosten van mijn site te drukken. Deze ultieme slip tutorial is juist heel populair en drukbezocht.

Breien

Meestal zit ik ʻs avonds te breien bij de tv. Momenteel kijken we Virgin River op Netflix, een soort bouquetreeks verhaal over een verpleegster die uit de grote stad vertrekt. Wat ook leuk eraan is: als je goed kijkt, zie je veel handgemaakte quilts en haakwerk voorbij komen. In de serie komt ook een ouder groepje handwerkende dames voor. Hoewel ze van de generatie zijn die het nog op school geleerd zou kunnen hebben, bakken ze er niets van. Ze zitten zogenaamd te naaien aan een quilt, maar de breisters maken het helemaal bont. Degene die “sokken breit” steekt in feite steeds diverse naalden in en uit het werk, zonder een steek te maken.

Maar goed, dat is dus voor ons “handwerkgekkies” gelijk duidelijk…

In het Vrolijke sokken breien boek, deze dus: zag ik een model met een grafisch motief. Reuzeleuk, maar voor mij persoonlijk ook reuze lastig. De uitspraak “Waar anderen een rekenknobbel hebben, heb ik een putje…” is namelijk volledig van toepassing.

Waar anderen een rekenknobbel hebben, heb ik een putje…

De DIY Diva (maar niet zelf verzonnen)

Dus ik heb al een aantal rijen moeten uithalen. Maar nu (ik ben inmiddels voorbij de hiel…) gaat het gelukkig beter.

Sneeuw!

Hiermee kom ik ook op de reden van mijn ultravroege zondagochtend. Ik ben (samen met mijn Divaatje, die ook van gekke plannen houdt) vroeg opgestaan om fotoʻs van de ongerepte sneeuw te maken.

Nou was 6 uur niet helemaal de bedoeling. Maar ik had bij de tips voor sneeuwfotografie gelezen dat het leuk was om een timelapse te maken. Dus ik heb mijn Ei-foon op een statiefje in de vensterbank gezet van onze slaapkamer. Stekker erin voor de stroom en vervolgens heb ik een stap voor stap video de hele nacht laten lopen. Zo ontzettend leuk: je ziet nu echt de sneeuw komen, alles wordt langzaam maar zeker wit!

Minder leuk was dat ik in alle opwinding was vergeten mijn wekker goed in te stellen. Als ik niet oplet, staat deze standaard iedere dag op 6.00 uur. Maar goed, ik was dus vroeg genoeg om op mijn gemak de dag te beginnen met sneeuwfotoʻs. Ik hou veel van handwerken, maar ben ook graag creatief bezig met fotograferen.

Ik ben ook nog heerlijk van een helling gegaan met de slee… Ik ben dan wel 50 geworden, maar sleeën blijf ik leuk vinden!

Ook hoop ik dat we deze week weer eens kunnen schaatsen op natuurijs. Wel ga ik wat extra voorzorg nemen. Ik doe mijn polsbeschermers aan van het skeeleren en de fietshelm van mijn man op. Ik wil wel kunnen blijven breien natuurlijk.

Pas allemaal goed op jezelf en handwerk lekker verder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.