vintage haarband diydiva
breien,  breien winter,  fashion,  winter,  winterbruiloft

Vintage haarband breien

De inspiratie voor dit breisel haalde ik uit de Mollie Makes van januari 2015. Daarin stond een geweldige vintage tulband, van het soort dat dames in de sixties droegen. Het sieraad voorop maakte het af. Dat had ik in mijn hoofd toen ik aan het breien sloeg…

vintage haarband diydiva

Tekort…

Met een bolletje wol, door mijn moeder opgerold met 6 draden tegelijk, kon ik lekker dik breien. Naalden 10 bleken even zoek, waardoor ik mij met 7 moest behelpen. Het was de vraag of ik genoeg wol had voor de tulband van Mollie, dus breide ik snel om op tijd klaar te zijn…;-)

Natuurlijk was het niet voldoende, dus moest ik een list verzinnen. De tulband, die eigenlijk het hele hoofd zou bedekken, werd een brede vintage haarband. Geen koude oren meer deze winter!

Uit mijn grote kralenvoorraad kwamen de parels. Dat combineert mooi bij de cremekleurige wol, vind ik. De druppelparels vormen samen een artdeco achtige rozet. De blingbling strass ketting, om de ronde middenparel heen, had ik vorig jaar december nog van marktplaats gehaald voor mijn nieuwe soutache sieraad. Dus op die manier ben ik ook mooi mijn voorraad aan het opmaken

Tutorial

Het is niet moeilijk:

tutorial vintage haarband breien1. Zet 10 steken op met dikke wol. Bij mij werd dat 10 cm breed. Brei steeds 1 steek recht, daarna 1 steek averecht, dan weer 1 steek recht etc.

2. Voor mijn hoofd was een lap van 60 cm genoeg. Meet tussendoor hoe groot het breisel voor jou moet zijn. Naai de uiteinden vast.

3. Brei een lapje van 3 steken breed en 19 cm lang voor de siersluiting.

4. Naai dit vast om de tulband, over de reeds vastgenaaiden uiteinden. Zo werk je die mooi weg.

5. Decoreer de siersluiting met kralen, die je vastzet met naald en draad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.