yogasokken
breien,  sokken

Yogasokken

Bij mijn zoektocht naar het goede leven is er ook aandacht voor goed in je vel zitten. Veel aandacht zelfs! Sinds november zit ik op yoga, alleen leidt die koude vloer wel af… Daar moest ik iets aan doen!

Koude voeten

Ik zit sinds november op yoga, Iyengar yoga, om precies te zijn. Dat is een afgeleide van Hatha yoga. Of “martelyoga”, zoals een medecursiste het noemt 😉 Het is best zwaar. We staan vaak op ons kop (“downward dog”) en vreemd genoeg zijn die kleine bewegingen heel inspannend. Maar het gevoel na afloop is onbetaalbaar: losse schouders, lekker ontspannen en ik slaap er fantastisch door. Ik zit tussen allemaal mensen die dit al jaren doen en ben dus het olifantje van de groep. Maar dat mag de pret niet drukken!

De bedoeling is dat je op blote voeten sport, ook om wegglijden te voorkomen. Maar in de winter is het best fris in de zaal. Daarom heb ik mijn breimachine weer van stal gehaald. Het was een beetje freestylen, want een patroon had ik niet. Wel een idee: een sok zonder hiel en teenstuk.

Ik had nog een geweldig restje regenboogwol van de Zeeman over. Bespaar je de moeite om ‘m daar te willen kopen: het is nergens meer te krijgen. Daarmee ging ik aan de slag.

Het begin was makkelijk, ik maakte een sok met een beendeel zoals ik gewend ben. Daarna is er een vrij smalle overgang naar het voetstuk. Omdat ik het afkanten op mijn Passap M-201 niet mooi vind, heb ik de laatste rij op de naalden gezet en handmatig afgehecht. Inmiddels ben ik de naden aan het dichtnaaien, maar vooral over het voetgedeelte ben ik nog niet tevreden. Ook krult het breiwerk op, maar dat kan ik waarschijnlijk nog verhelpen met opspelden, natmaken en laten drogen.

Sokkenschrift

yogasokken

Het schriftje waarin mijn moeder ooit schreef hoe je sokken moest breien, is nu uitgebreid met mijn uitleg over een yogasok. Op die manier heb ik al mijn probeersels bij elkaar en kan ik makkelijk een aangepaste, tweede versie maken. Dat werkt wel prettig hoor.

Misschien moet ik toch bij het hielgedeelte een kleiner gat maken, en het voetgedeelte langer breien. Iemand nog tips?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.