Burda 2016 03 maart bruidsjurk patronen diydiva
bruidsjurk,  diybruiloft

Review: bruidsjurken in de Burda maart 2016

Zelf word ik altijd een beetje achterdochtig als ik een juichende review lees, omdat ik denk: “wat wint de schrijver hiermee?”. Maar in het geval van de Burda maart 2016 kan ik alleen maar lovend zijn over de zelfmaakpatronen voor bruidsjurken (en dat zonder winstoogmerk!), lees maar…

Burda 2016 03 maart bruidsjurk patronen diydiva

Burda maart 2016

Dit is een topnummer voor bruidsjurken! Dit geldt trouwens zowel voor de “gewone” (wat is gewoon???) bruid met maten van 36-42 als de curvy bruid (van maat 44-52). Voor iedereen is er wat moois in het blad te vinden. Daarnaast zijn er ook aardige patronen voor bruidskinderen (jawel: ook voor jongens, namelijk een geweldige smoking!) in de maten 128-152.

Losse sleep

Een van de mooiste bruidspatronen vind ik het mouwloze model 126. Deze klassieke lange bruidsjurk is geschikt voor maat 36-44. Ik ben al getrouwd, maar als het niet zo was… Het (smalle) sleepje zit hierbij met drukkertjes vast, dus kan er ook af! Daarboven komt een brede ceintuur met strik. Grappig en praktisch detail zijn de zakken in de zijnaden (voor je zakdoek!!!). Model 125 is een variant op deze jurk. Deze korte versie heeft een opstaand kraagje en oogt heel fifties-achtig!

Maar als ik nu een jurk moest kiezen, zou ik toch misschien model 123 nemen: een klassieker met vastzittende sleep en lange kanten mouwen…

Feestjurken

Daarnaast staan er in deze Burda veel leuke korte jurkjes (niet alleen in fifties, maar ook in sixties stijl), die in het wit ook prima kunnen als bruidsoutfit, of in een andere kleur als echte partyjurk. Vaak is het ook de stofkeuze die een jurk kloppend maakt!

Klassieke bruidsjurk

Als je een “taartachtig wijde” bruidsjurk zoekt, dus met een enorme brede rok, dan kom je terecht bij nummer 129. Je ziet ‘m op de foto linksboven staan. Op dit strapless model kun je een kanten blouse (!) dragen, die eigenlijk meer op een sweater lijkt. Klinkt raar, oogt geweldig.

Alle seizoenen

Hoewel het een voorjaarsnummer van BurdaStyle is, kun je ook de patronen ook gebruiken voor een winterbruiloft. Naast bruidsjurken met lange mouwen staat er ook een mantel (nummer 117) in.

Kortom: lees je nog of ben je al naar de winkel gehold???

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: