bruidsjurk maken diydiva
bruidsjurk,  diybruiloft

De bruidsjurk van Pippa maken?

Een blogpost moet een goede kop hebben, die uitnodigt tot lezen. Maar als ik preciezer zou definiëren, dan stond er boven dit stukje “de bruidsmeisjesjurk die Pippa Middleton op het huwelijk van haar zus met de toekomstige koning van Engeland droeg” (en waarbij iedereen het over haar kont daarin had en zij zo veel aandacht van de bruid stal…). Genoeg gekletst: wil jij ook die jurk dragen op jouw bruiloft, dan kan dat!

De jurk

Iedereen had het dus over Pippa’s derrière, maar de voorkant verdient ook aandacht. In de eerste plaats vanwege haar prachtige figuur zonder een spoor van een buikje. Daarnaast is het ontwerp van Alexander McQueen mooi in z’n eenvoud. Het enige opvallende is de waterval neklijn. De plooien zijn gedrapeerd en hangen naar beneden.

De neklijn

Op een Portugese website Cortesecostura, met veel naaitips, vond ik een uitleg van hoe je zo’n watervalhals maakt. Het is wel in het Portugees, maar je kunt een pagina online makkelijk laten vertalen en bovendien zijn de bijbehorende tekeningen erg duidelijk.

Het patroon

Met bovenstaande informatie kan iemand die een beetje handig is met patronen zelf een Pippa-jurk maken, door een bestaand patroon aan te passen met de waterval neklijn. Maar het kan nog makkelijker.

Toen ik online verder op zoek ging naar deze jurk, vond ik een Butterick patroon dat helemaal gebaseerd is op de Pippa dress. Ik ben overigens best benieuwd hoe ze dat met copyright hebben geregeld…

Met Butterick 5710 haal je gelijk het patroon (weliswaar met Amerikaanse maten) in huis. Het is bij een Nederlandse shop, www.patronenwinkel.nl verkrijgbaar. (Ik word niet door ze gesponsord, helaas…).
Op die pagina staat naast een schematische tekening van de jurk ook enkele foto’s van modellen met de jurk echt aan. Maar als je naar de achterkant van de rode feestjurk versie van deze bruidsjurk kijkt, dan zie je het meteen: wat zit die rits er beroerd in… Onderin zit echt een prop. Raar dat zo’n jurk dan als lokkend voorbeeld wordt gefotografeerd…

Mocht je trouwens liever een jurk à la Kate Middleton willen, dan kan dat ook … met het Butterick patroon 5731!

Tips voor zelf een bruidsjurk naaien

Voordat je überhaupt een patroon of stof koopt, is het handig om hier nog even mijn tips na te lezen. Deze ervaring heeft de DIY Diva opgedaan toen zij zelf haar bruidsjurk naaide

En…?
Wat vinden jullie van deze jurk? Zou je willen trouwen in een “tweedehands” jurk van een beroemdheid?

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: