bruidsjurk,  diybruiloft

Corset maken

Je kunt kiezen voor een bruidsjurk uit één stuk, maar een top en een rok zijn ook handig! Deze zijn na je bruiloft misschien in combinatie met andere kleding nogmaals te dragen. Hou in ieder geval de Knipmode in de gaten als je zelf aan de slag wilt. De laatste jaren heeft dit tijdschrift weer leuke patronen!

Patronen

knipmode november 2015 diydiva

In het 2015 novembernummer van KnipMode staat nu een corsetpatroon met uitgebreide tutorial. Je ziet ‘m linksboven op de voorkant van het tijdschrift. Het ontwerp heeft ook “heupstukken”, dat onderstaand patroon niet heeft.

Onderstaand “strakke” patroon stond echt jaren terug in de KnipMode (ik heb ‘m op zolder staan…). Het is nu in de webshop verkrijgbaar vanaf 2,99 Euro. Voor dat bedrag kun je het patroon downloaden. (En daarna lekker knippen en plakken met a4tjes;-) Voor een papieren patroon dat wordt thuisgestuurd betaal je een paar euro’s meer.

Het is even zoeken in de webshop, maar het corset staat bij de onderkleding (als korset).

Meer bruidsmode patronen

Online heeft de KnipMode een aparte afdeling met zelfmaakbruidsmode op http://www.knipmode.nl/shop/bruidsmode. Weet je waar ik mij zo over kan verbazen? Als ergens het woordje “bruids-” wordt voorgezet, dan is iets gelijk een stuk duurder. Dat geldt ook voor de Knip patronen, die tussen de 20,- en 30,- Euro zijn. Sommigen zijn uitgebreid, met bolero enzo, maar 20,- Euro voor een mooie (maar toch simpele!) jurk…mwah!

Ervaring

Als je zelf je bruidskleding gaat maken, is het handig als je al wat ervaring hebt met naaien. Of als je een handige moeder/tante of wie dan ook in de buurt hebt. Probeer het ontwerp sowieso eerst uit op een goedkoop proeflapje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.