zelf bruidsjurk maken
bruidsjurk,  diybruiloft

Vermakelijke verhalen over rampzalig gemaakte bruidsjurken

Natuurlijk kun je een bruidsjurk kopen, maar een handgemaakte japon blijft het allermooist. Tenminste, als je een goede coupeuse hebt ingeschakeld… Op het blog Fit for a queen lees je echter de rampverhalen. De coupeuse, Mrs. Mole, schrijft weliswaar in het Engels, dus je moet wel een beetje bekend worden met die naaitermen, maar zeker voor (amateur)naaisters is het zeer vermakelijk.

Fit for a queen

De titel van het blog vind ik schattig: gemaakt voor een koningin, oftewel: https://fitforaqueen.wordpress.com/ Het format is meestal hetzelfde. Je ziet een bruidsjurk, volgens het citaat in elkaar geflanst door een coupeuse met enkel Disney jurk ervaring, waar duidelijk plooien zitten waar ze niet horen. Zelfs voor de leek is zichtbaar dat hier een knoeier aan het werk is geweest. En dan de prijs die ervoor is betaald… schrikbarend hoog. Maar gelukkig is daar de reddende coupeuse uit de nood, die (meestal onder hoge tijdsdruk) haar trukendoos opentrekt en net op tijd de jurk draagbaar maakt.

(Credits voor deze foto: https://fitforaqueen.wordpress.com/)

Betrapt

Ik lees haar blogs, hooguit een paar per maand, altijd graag. Maar deels voel ik mij bij het lezen ook een beetje betrapt. Ik naai namelijk ook niet altijd zo netjes. Mijn zomen binnenin zijn niet altijd rete-strak, ik vergeet ook weleens een zigzagje. Dit soort zaken komen echter genadeloos aan het licht, wanneer Mrs. Mole de jurken openmaakt om zomen uit te leggen en zo de jurk te redden.

Maar ja, ik naai alleen voor mijzelf en niet voor betalende klanten…

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.