haarband roosjes maken diydiva
bruidskinderen,  zomerbruiloft

Bruidsmeisjes bloemenhaarband maken

Helemaal hip is momenteel de shabby chic bloemenhaarband. Aangezien veel meisjes lang haar hebben, is dit een handige accessoire. Het is erg makkelijk te maken, niet duur en ontzettend leuk!

haarband roosjes maken diydivaZelfs met 0,0 naaiervaring en twee linker handen kun je dit zelf in elkaar zetten.

Makkelijk

De basis is een lang haarelastiek (te koop bij de Action of drogist). De kleine bloemetjes koop je online (kijk maar eens op marktplaats of een fournituren website) of op de markt. Je naait ze niet door het haarelastiek heen, maar maakt een soort lus, zodat je de bloemetjes eventueel nog kunt schuiven. Na een paar keer heen en weer naaien doe je een knoopje erin (dubbele!) en knip je het af. Klaar!

Zorg ervoor dat de groene lintjes/blaadjes niet altijd naar dezelfde kant zitten. Dat maakt ’t saai. Om die reden heb ik er ook een rose/zachtgeel bloempje tussen gestopt. Jij kiest natuurlijk de kleur die bij je bruidskleding past!

Dit is een vrij eenvoudig lintbloempje. Natuurlijk kan het veel uitbundiger, met grotere, kanten bloemen. Al blijven die niet zo netjes rechtop zitten, vanwege de grootte en gewicht “vallen” die een beetje opzij. Kanten bloemen kun je trouwens ook zelf maken…maar daarover blog ik in de toekomst!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: