wie is het zelf maken diydiva
bruidskinderen,  diybruiloft,  kinderen

Een persoonlijk “wie is het” spel maken

Als je vooraf weet dat er een flink aantal kleine kinderen op je bruiloft komt, dan is het handig om bij de receptie, of zelfs bij het diner, een aparte tafel te hebben met wat vermaak. Kleurplaten met wat goede potloden (bij veel kleintjes) of viltstiften (voor de groteren) zijn altijd goed. Maar ook dit spel is leuk, met name voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar. (Of slimme kleintjes) Het is een heel persoonlijke versie van “Wie is het” met foto’s van jullie familie! In deze blogpost lees je hoe je zelf zo’n spel maakt.

Allereerst een waarschuwing: hier ben je wel even zoet mee. Dit kost tijd… Maar, het is wel ontzettend leuk om te doen en het resultaat is het waard.

wie is het zelf maken diydiva

Basis

De basis is de Disney versie van ‘Wie is het’ , waaruit makkelijk de kartonnetjes uitgehaald kunnen worden. (Let op: de gewone versie is helemaal anders, daarbij gebruik je een groot achtergrondkarton, dat je in het bord schuift. Natuurlijk kun je dat ook personaliseren.) Het Disneyspel bestaat uit 2 plastic “kaarthouders” en 3 gelijke sets kaartjes, die je er makkelijk uithaalt.

Foto’s

Er zijn 24 afbeeldingen nodig. Van iedereen heb ik een fotootje (lang leve Facebook…) in een Worddocument gezet. Let erop dat je wat variatie in foto’s hebt, zoals babyfoto’s, zwartwit en kleur, voor school/pasfoto’s diverse kleuren achtergrond. Maak alle afbeeldingen 3,00 cm hoog en 2,8 cm breed. Typ eronder (lettergrootte 8) de namen.

Print alles 3x uit. Mijn printer kan geen karton aan. Daarom heb ik op papier geprint en het vervolgens op plakplastic gedaan en uitgeknipt. Misschien kan jij wel gelijk op karton of fotopapier printen, dat is natuurlijk veel handiger.

Feest!

Het spel blijft natuurlijk ook leuk voor na de bruiloft (denk: kerstfeest of andere familiebijeenkomsten…). Als je trouwens nog meer DIY-bruiloft tips wilt zien, kijk dan hier.

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.