rainbowcake diydiva
bruidstaart

Rainbowcake bruidstaart maken

Je ziet ze weleens op foto’s: prachtige taarten met laagjes in alle kleuren van de regenboog. Perfecte laagjes, allemaal even groot, een perfecte bruidstaart.

rainbowcake diydivaNou, ik heb het geprobeerd, de diy rainbowcake bruidstaart. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het heel veel werk is, want je bakt laag voor laag. Bovendien is het zeer lastig om gelijke lagen te maken!

rainbowcake benodigdheden diydivaHet recept is overal op internet te vinden, maar wij doen het makkelijk: met pakken cakebiscuit. De grote bak deeg verdeel je over diverse kleine bakjes, waarin met een  enkele tipjes kleurstof (bij Jamin verkrijgbaar van het merk Wilton) worden gedaan.

rainbowcake bruidstaart diydivaDan ga je de lagen elk apart bakken. Dus een klein bodempje in de bakvorm, bakken en dan eruit halen. Let op: laat de lagen niet te lang liggen, want dan gaan ze plakken aan de onderkant (van je snijplank of bakpapier…).rainbowcake maken diydiva

Als je een botercreme hebt gemaakt, doe je dat tussen de lagen en bovenop en aan de zijkant van de taart.

De lagen die wij gebruikten, waren zo dun als mogelijk. Toch zijn ze te dik. De taart is namelijk (samen met de botercreme) zo machtig, dat het eigenlijk niet lekker meer is.

Misschien hadden we moeten proberen de lagen door de helft te delen. Dat was genoeg geweest. Alleen was een deel van de laag te dun om nog door te kunnen snijden…

Probeer deze rainbowcake lang van tevoren uit, zodat je kan inschatten hoeveel werk het wordt om alle bruiloftsgasten een stukje te geven… Grote kans dat je dan toch voor een andere taart kiest. Of misschien maak je een rainbowcake en daarnaast wat simpeler taarten???

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.