Bucketlist idee: van Zeeuwse pannelap naar handtas!

Ik heb een DIY bucketlist. Daarop staan allerlei technieken die ik nog eens wil leren, of dingen die ik ooit ga maken. Ooit… Zo af en toe vul ik mijn lijstje aan met leuke nieuwe dingen. Het volgende project hangt weer samen met mijn voorliefde voor Zeeland!

Bucketlist gedaan: gehaakte mochila tas

Ik heb regelmatig dat projecten een tijdje blijven liggen. Zo was ik vorig jaar enthousiast begonnen met haken aan mijn Frida Kahlo tas, elke dag een toertje. Dat ging prima, maar aan de afwerking met rits en hengsel kwam ik niet toe. Het laatste thema van Knipster is Tropical Garden. Daarbij zou deze bonte tas geweldig staan… Hij moest dus AF!

Bucketlist: mochila haken leren

Het is weer een Pinterest ontdekking van mij: mochila (ook wel wayuu) haken! Met deze techniek kun je met name leuke motieven maken. Op Pinterest kom je het vooral tegen bij gehaakte tassen. Mochila De Wayuu zijn een inheemse bevolkingsgroep van Latijns Amerika. Zij wonen in het gebied rond Colombia en Venezuela. Al jong leren de meisjes van hun moeder om te weven en haken. De Mochila tassen die zij maken hebben meestal geknoopte hengsels. Het kost ongeveer een maand om 1 tas te maken. Het model is een soort

Bucketlist gedaan: workshop vilten gevolgd!

Afgelopen zaterdag was het zover! Op uitnodiging van Skillseeker.nl (voorheen Janamos.nl) volgde ik een gezellige workshop naaldvilten. Zodoende kan ik alweer een item van mijn DIY bucketlist afstrepen. Als je ook eens iets anders wilt uitproberen, lees dan zeker verder wat de DIY Diva’s ervaringen zijn!