Marie Kondo opgeruimd kast diydiva
capsule garderobe

Hoeveel kledingstukken heb ik ?

Ik ben op weg naar een volledig zelfgemaakte capsule garderobe. Hermien kwam met de challenge om eens al je kledingstukken te tellen, om bewust te worden van wat je hebt (en misschien van wat je mist). De DIY Diva neemt de handschoen op en gaat tellen. Ook ben ik benieuwd hoe de verhouding zelfgemaakt en zelf gekocht is!

Marie Kondo opgeruimd kast diydivaMijn garderobe

Natuurlijk kan ik hier gaan opsommen dat ik een tshirt heb met palmbomen, eentje met Engels drop enzovoorts, en daar vooral veel foto’s van laten zien. Ik denk dat jullie dan snel afhaken. Voor mezelf heb ik wel een lijstje gemaakt, met een omschrijving van al mijn kledingstukken. Dat werkt heel verhelderend.

Hier ga ik vooral cijfermatig mijn garderobe door. Omdat inmiddels zowel mijn zomer- als winterkleding in één kast past, worden echt al mijn outfits geteld. Ik ben benieuwd…

De harde cijfers

Bovenstukken

Van effen t-shirts heb ik er wel 10. Belachelijk veel, maar als excuus kan ik vertellen dat de helft via mijn moeder binnenkwam en dus tweedehands is. Daarbij komen 3 shirts met een print, waarvan ééntje zelfgemaakt. Totaal 13

Drie shirts met lange mouwen heb ik zelfgemaakt, de overige 4 niet. Daarbij komen nog 2 tunieken. Totaal 9

Ik naaide twee blouses, kocht er twee en kreeg er twee tweedehands. Totaal 6

Voor hoogzomer heb ik drie sierhemdjes, en 3 (zelfgemaakte) bolero’s. Totaal 6

Confronterend: wat moet een mens met 12 (!) jasjes? Verder heb ik maar 4 sweaters, hetgeen ik nogal mager vind voor de winter. Totaal 16

Als ik alle bovenstukken optel, kom ik dus op 50 kledingstukken!

Onderstukken

Naast drie joggingbroeken heb ik 7 zomerse en 7 winterse broeken. Totaal 17 Van die 17 heb ik een aardig aantal zelfgemaakt: 10 stuks, dus meer dan de helft.

Maar de 10 (!) rokken en 7 jurken maken het totaal alweer fors: 34 onderstukken.

Overig

Van de 4 jassen maakte ik er 3 zelf. Ik heb 3 paar laarzen en 10 paar schoenen. (Mijn afschuwelijke rose Crocks voor in de tuin, plus kaplaarsjes daarvoor tel ik niet mee). Rieker laarzen diydivaNaast 1 zelfgemaakt badpak heb ik wel 3 Marlies Dekkers bikini’s van Marktplaats… Ik probeer er 1 nog te verkopen.

Conclusie

Ik bezit dus 50 bovenstukken, plus 4 jassen is in totaal 54. Daarbij komen 34 onderstukken (inclusief jurken). Dan kom je op een garderobe van 88 kledingstukken. Oeps. Dat is dus nadat ik een jaar geleden een grote opruiming heb gehouden in mijn kast.

Dit is best confronterend. Op zich zijn er dit jaar wel wat meer onverwachte kledingstukken bijgekomen door de Knipster wedstrijd. Maar ik wil toch meer evenwicht in mijn garderobe gaan brengen. Want in de winter vind ik het aanbod (of beter gezegd: de mogelijkheid te combineren) nog wat magertjes…

Durven jullie de confrontatie van Hermien aan, en gaan jullie ook eens tellen hoeveel kledingstukken er in de kast hangen???

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.